ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nina Jansdotter

Stockholm Mona Johansson · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SÅ HANTERAR DU KONTROLLCHEFEN

Alla chefstyper har sina för och nackdelar. Här kommer några tips till dig som har en ”kontrollchef”.

Bakomliggande orsaker Människor med högt kontrollbehov kan i grunden vara väldigt osäkra och ha låg självkänsla. För att duga får de aldrig misslyckas vilket skapar orimliga krav både för dem själva och för deras omgivning. Det handlar alltså inte om dig.

Överinformera i början Förekom kontrollbehovet genom att du själv informerar mycket. Bevisa gärna skriftigt vad du kan och vill. Då slappnar chefen av och du får mer frihet.

Skapa dialog Berätta hur stor självständighet du behöver för att du skall lyckas med din uppgift. Ge chefen positiv feedback när du är nöjd ex ”Tack för att jag fick ta fullt ansvar för detta projektet”.

Se det positiva Vad finns det för fördelar med att ha en chef som har järnkoll? Jämför med det motsatta, dvs att ha en chef som har noll koll och kanske egentligen inte alls vill vara chef. Hur skulle det vara?

Vilken chef passar dig? Alla har olika åsikter om hur en chef skall vara. Om personkemin inte stämmer mellan dig och din chef är det bättre att du söker dig vidare internt eller externt än att bli kvar och må dåligt.

Leta efter lärdomar Vad kan du lära dig om din relation till din chef? Om du själv vill bli chef, vad vill du ta efter? Vad vill du definitivt göra annorlunda? Svaren på dessa frågor är en del av din egen ledarskapsutbildning.

Nina Jansdotter Karriärcoach www.livshandboken.se

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Mona Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro