ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nina tippar dagispop och growl

Nina Andrén · 15 Feb 2014
Uppdaterad 15 Feb 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Nina Andrén tror att Oscar Zia och Outtrigger vinner i kväll.
Nina Andrén tror att Oscar Zia och Outtrigger vinner i kväll.Foto: Metro

Ja, hörrni. Veckans startfält är väl inte det starkaste jag har sett – eller hört. Men efter ett tag i bubblan börjar man i vanlig ordning gilla nästan allt. Farligt. Man blir hemmablind och det bästa är att försöka erinra sig de allra första intrycken man hade.

Programmet i sig går verkligen på sparlåga i kväll. Trodde de skulle lägga extra krut när det tappades så pass mycket tittare redan förra veckan. Men de lullar på med halvdant manus och mellanakter som man bara pallar bakom en skämskudde modell XXL. Börjar bli orolig för hur de ska fixa finalen där folk kräver betydligt mer än i en simpel deltävling.

Men låtarna då.

Till final går Oscar Zia. Han är solklart vidare med sin dagispop. Samtliga barn som tittar lär rösta på “Yes we can”.

Till final går även Outtrigger. Killarna bjuder på en rockshow för både öra och öga. Melodisk rock med growlinslag måste väl funka.

Andra Chansen-biljett delas ut till State of Drama. De har fans sen förra året och pojkbandspop á la One Direction har en stor marknad bland svenska tweens.

Det är här det blir svårare att tippa. Plats 4-6 skulle kunna fumla runt lite hur som helst. De artister jag pratar om är CajsaStina, Shirley och Dr. Alban & Jessica Folcker.

Andra Chansen blir det för CajsaStina säger vi nu. Hennes enkla visa står ut från mängden. Enda låten på svenska. Enda balladen. Hon sjunger fint. En äldre generation borde ty sig till detta.

På plats fem hamnar Dr. Alban i fall tittarna vill ha stabil nostalgi, färgsprakande scenshow och en tydlig refräng. Speciellt om dessa tittare har tagit ett par öl under kvällen och ser bidraget som ett kultigt inslag.

6. Shirley Clamp. Hon skulle kunna hamna snäppet högre på grund av sin röst och om traditionalisterna är fler än öldrickarna. Det här låter ju precis som det lät för 10 år sedan. Plus för tonartshöjning. Minus för kläderna.

7. Ace Wilder. Zia och State of Drama äter upp alla barn- och ungdomsröster. Ace blir utslagen.

8. EKO. Intetsägande låt som inte hittar någon större publik i tävlingssammanhang.

klar

Artikellänk är kopierad

Nina Andrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro