ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ninja Gaiden inte lika bra som föregångarna

Petter Hegevall / Love Bolin · 3 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Game Reactor testar försommarens spel.

3 globar av 5
3 globar av 5

Läderklädd ninja tillbaka

Tecmos läderklädda ninja är tillbaka i ett old school-doftande actionspel som utmanar såväl ”Devil may cry 4” som ”God of war 22”. ”Ninja gaiden II” är dock sämre än det första spelet och i ett hav av smaklös design och platt belysning. Findedesignen med rosa ben-rangelmonster och jämnbruna varulvar skapar en estetisk helhet som gör mig illamående. Tur är det då att spelkontrollen fortfarande regerar, och att den djupa spelmekaniken och det smarta vapenvalsystemet fungerar ypperligt.  

2 globar av 5
2 globar av 5

Det fundamentala har glömts

Under de senare åren har subgenren arkadbasket insjuknat i en envis flunsa som lett till att gamla glansdagar då spel som ”NBA jam” roade, ersatts av hemska uppvisningar av tramsig attityd och spel där det mest fundamentala helt glömts bort. Nya ”NBA Ballers: Chosen one” är tyvärr inget undantag. Här finns det gott om jobbiga combo-system, en töntig story, långa laddningstider och primitiva animationer.

4 globar av 5
4 globar av 5

Barnspel som barn förtjänar

Spelbiblioteket till Wii är fullt med medelmåttighet och dåliga idéer. Konverteringar och hastigt utvecklade spel som rider på försäljningsframgångarna hos Nintendos lilla vita. Och så finns det undantagen. Guldkornen. Ett av dessa heter ”Boom blox”, ett  pusselspel av trevlig fysik. Genom att sikta, kasta, knycka och rycka påverkar du små fyrkantiga block. Vissa ska slås sönder, andra ska rubbas, flyttas eller falla ner. Det är enkelt och intuitivt. För alla. ”Boom blox” är barnspelet som barn förtjänar.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Hegevall / Love Bolin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro