ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Ninjas in Pyjamas bröt major-förbannelsen efter övertidsdrama

Erik Glanell · 7 Sep 2018
Uppdaterad 7 Sep 2018
Ninjas in Pyjamas under Dreamhack Masters Stockholm.

Ninjas in Pyjamas under Dreamhack Masters Stockholm. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack


Efter att ha missat de tre senaste major-turneringarna fick Counter strike-svenskarna i Ninjas in Pyjamas revansch när de tog sig till Legend stage efter vinst mot Astralis.

klar

Artikellänk är kopierad

Danmark mot Sverige. Astralis mot Ninjas in Pyjamas. Kampen om att gå raka vägen till Legend stage i CS:GO-majorn blev ett slag mellan grannländerna som bjöd på mer än vad den lovade.

Trots ett stort övertag för Astralis i halvlek kom ninjorna igen och sedan följdes lagen åt runda efter runda. Övertid efter övertid. Det krävdes fyra…

Ninjas in Pyjamas tog kommandot under övertiden men missade hela nio chanser att säkra en blågul seger.

När den tionde matchbollen var i rullning satsade Ninjas in Pyjamas ironiskt nog på en klassisk b-rush. Den här gången var det det vinnande receptet. Snabbt och kliniskt rensade svenskarna ut sajten och med 54 spelade rundor hade de krossat major-förbannelsen som vilat över laget de senaste major-kvalen.

Ninjas in Pyjamas blev andra laget att ta sig ur Challenger stage till Legend stage efter att Team Liquid lyckats med samma bedrift tidigare under dagen.

Vinsten innebär att Ninjas in Pyjamas har säkrat challenger-status och därför inte kommer behöva gå den långa vägen genom minor-systemet för att kvalificera sig till nästa major. För att säkra legend-status gäller det nu för svenskarna att sluta på topp åtta och ta sig vidare till slutspel.

Hoppet är dock inte ute för Astralis som har två chanser till att knipa åt sig en plats.

I en tidigare version av den här artikeln framstod det som att Ninjas in Pyjamas hade fått legend-status efter vinsten. Det stämmer inte. 

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro