ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ninjas in Pyjamas chanslösa mot Astralis – slutar tvåa i ECS veckofinal

Erik Glanell · 14 Mar 2019
Uppdaterad 14 Mar 2019
Sista skottet satt i Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och rundade av Inferno med en förlust på 1–16 för svenskarna.

Sista skottet satt i Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och rundade av Inferno med en förlust på 1–16 för svenskarna. Foto: ECS/skärmdump/Twitch


En bra start men inget mer. Så kan man beskriva Ninjas in Pyjamas finalen i ECS veckoserie mot Astralis där danskarna imponerade med sitt HE-granatspel.

klar

Artikellänk är kopierad

Ninjas in Pyjamas med William ”drakenW Sundin åter i uppställningen har sett riktigt bra ut under ECS första vecka. Under onsdagen monterade de ner Faze och tog sig till final mot Astralis.

Och det var just AWP-mästaren Sunidin som gjorde störst avtryck i inledningen av BO3-matchen som startade på Train. Ninjorna rusade iväg till en ledning med sex rundor antiterrorister. Astralis lyckades aptera bomben i de allra flesta rundor och kunde därför fortsätta att sätta hög press.

Pressen lönade sig till slut och danskarna kom danskarna tog igen en del av avståndet. Vid halvtid hade svenskarna ändå greppet med 9–6. Det räckte däremot inte långt när rollerna var ombytta. Ninjas in Pyjamas hade ett par möjligheter att ta sig upp på tvåsiffrigt, men Astralis var helt enkelt för bra både i läsningen av spelet och i de individuella fajterna.

Astralis plockade hem kartvinsten med 16–9.

William ”draken” Sundins Tweet i pausen mellan kartorna säger rätt mycket om matchbilden.

Trenden fortsatte när danskarna tog CT-rollen på Inferno där Astralis användande av granater blev en riktig pina för ninjorna som hade svårt att över huvud taget ta sig in på bombplatsen.

Det tog ända fram till elfte rundan innan Ninjas in Pyjamas lyckades rädda sig från total förnedring och få en runda på poängtavlan.

Det var också allt som Ninjas in Pyjamas fick och Astralis kammade hem vinsten i ECS första vecko-final.

Totalt kommer fem veckofinaler att spelas där de lag som vinner de tre första automatiskt kvalificerar sig till säsongs-finalen. Varje veckofinal samlar lagen också på sig vinstpengar beroende på placering.

Om ett lag vinner som redan kvalificerat sig så går den platsen till det lag som samlat ihop mest pengar av de resterande lagen.

Annons:

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro