ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Ninjas in Pyjamas håller i Masters-trenden – vidare till kvarten

Erik Glanell · 30 Aug 2018
Uppdaterad 30 Aug 2018

Foto: Adela Sznajder/Dreamhack


Fnatic föll men Ninjas in Pyjamas säkrade att vi får se ett helsvenskt lag på scenen i Globen under Dreamhack Masters i helgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ninjas in Pyjamas får än en gång möta hemmapubliken under ett Dreamhack Masters i Sverige. Efter att de två senaste åren ha hejats fram av publiken i Malmö säkrade de för tredje året i rad ett plats i slutspelet – i Stockholm.

Svenskarna hade ingen övertygande start på Inferno tillskillnad från motståndarna i Ghost Gaming som såg ut att ha kontrollen och turen på sin sida. Kartan slutade med förlust för ninjorna.

”Vi hade ingen kortroll på kartan. De läste vårt spel bra och spelade riktigt bra”, sade Patrik ”f0rest” Lindberg efter matchen.

Inte heller såg det bättre ut när Train tuffade igång. Efter första halvlek som terrorister hade Ninjas in Pyjamas bara skrapat ihop fem rundor. Men precis som i onsdagens match mot NRG var det på antiterrorist-sidan som magin började flöda. Med endast två förlorade rundor i andra halvlek kvitterade NiP till 1-1 i kartor.

En direktbiljett till Globens scen hängde nu på Nuke och den omtalade magin hängde kvar. Svenskarna nådde 13–2 lagom till halvlek och väntade inte länge på att avsluta kartan efter sidbytet.

Ninjas in Pyjamas blev i och med vinsten andra laget att kvalificera sig till kvartsfinal. Tidigare under torsdagen skrällde North genom att rycka den första kvartsfinalplatsen ur händerna på Astralis.

Kvartsfinalerna spelas på lördag med start klockan 10.00 på Globens scen.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro