ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ninjas in Pyjamas hänger kvar i majorn i en skör tråd

Erik Glanell · 16 Feb 2019
Uppdaterad 16 Feb 2019
Ninjas in Pyjamas är kvar i majorn men måste fortfarande vinna en match till under söndagen innan de är klara för Avancemang.

Ninjas in Pyjamas är kvar i majorn men måste fortfarande vinna en match till under söndagen innan de är klara för Avancemang. Foto: Kelly Kline/ESL


En match avklarad. En återstår. Ninjas in Pyjamas besegrade Vega Squadron och hänger kvar i majorn. Nu hänger allt på söndagens match.

klar

Artikellänk är kopierad

Det har varit en skakig major för svenskarna i Challenger stage. Under lördagen stod Ninjas in Pyjamas inför det tuffa läget att antingen vinna eller bli eliminerade i matchen mot Vega Squadron.

En match som skulle visa sig bli en nagelbitare.

Matchen började på Overpass där NiP började bra men där Vega Squadron skruvade upp hettan och kom i kapp och förbi. Ett tag var det som att inget Ninjas in Pyjamas gjorde fungerade. De blev utaimade och grundlurade.

När NiP avslutade sin  halva som terrorister var det med 5–10 på poängtavlan och sämre skulle det bli. Vega tog sig snabbt upp på 13–5. Då vaknade något i svenskarna och runda efter runda plockades tillbaka. Vega tog sig upp på matchpoäng och Ninjas in Pyjamas följde efter och tog kartan till övertid.

Trots den imponerande comebacken av svenskarna lyckades de inte få till det på övertiden och Vega Squadron plockade första kartan till Ninjas in Pyjamas besvikelse.

Matchen gick över på Train och all press var på Ninjas in Pyjamas att leverera. Och det var precis vad svenskarna gjorde. De rysk-ukrainska motståndet fick aldrig chansen att riktigt komma in i matchen där Fredrik ”REZ” Sterner och Patrik ”f0rest” Lindberg briljerade gång på gång. Med 16–6 utjämnade ninjorna till 1–1 i kartor.

Samma personer stod i fokus när den viktiga matchen gick över på Mirage. Det blev en jämn kamp där Ninjas in Pyjamas var i underläge efter 6–9 på t-sidan. Som antiterrorister vände de och med både skickliga och, ärligt talat, turliga spel lyckades de vända matchen.

Mirage slutade 16–13 till svenskarna.

Vinsten betyder att Ninjas in Pyjamas hänger kvar i majorn i en skör tråd där det fortfarande krävs ytterligare en vinst för att ta sig vidare till Legends stage.

Cloud 9 och Fnatic är i samma situation under lördagen där de måste vinna för att ha en chans att ta sig till den ”riktiga” majorn.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro