ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ninjas in Pyjamas WC3-flört – är det här nästa satsningen?

Erik Glanell · 28 Nov 2018
Uppdaterad 28 Nov 2018

Foto: Blizzard, Skärmdump


En kryptisk konversation under tisdagen väcker frågor om Ninjas in Pyjamas kan vara intresserade av att ge sig in i Warcraft 3.

klar

Artikellänk är kopierad

Ninjas in Pyjamas brukar inte vara sena att hoppa på det senaste när det gäller esporttitlar. Men nu verkar de även ha ett nyfunnet intresse för gamla klassiker. I alla fall är det så man skulle kunna tolka en Twitter-tråd från gårdagen.

Under tisdagskvällen skrev den svenske Warcraft 3-spelaren David ”Skutt” Olsson till NiP:s officiella Twitter-konto på vinst eller förlust. I det lite kaxiga meddelandet står det ”Hej NiP, jag leder ett av de bästa WC3-lagen i Europa, intresserade att snacka lite mer? Reforged är precis runt hörnet!”

Bakgrunden till meddelandet är att Blizzard tidigare i november utannonserade en upphottad version av det älskade RTS-spelet Warcraft 3 med undertiteln Reforged. Spelet som blev grunden till moba-genren har sedan länge stått i ett skuggigt hörn av esporten där bara de mest inbitna hållit liv i scenen.

I och med utannonseringen av Warcraft 3: Reforged väcktes hoppet om att spelet – och framförallt tävlingsscenen – ska få energin åter.

Och Ninjas in Pyjamas verkar inte stänga dörren.

Emil ”HeatoN” Christensen, som fram tills nyligen var ansiktet utåt för den klassiska svenska organisationen, pingades in i tråden. Han pingade i sin tur organisationens vd Hicham Chahine.

Under kvällen hörde även NiP:s kontaktperson, Lukas Berć, av sig och bad David ”Skutt” Olsson att kontakta dem vidare.

Att detta korta utbyte betyder att vi kommer få se Ninjas in Pyjamas i WC3 nästa år är så klart omöjligt att säga. Om så är fallet lär det dessutom dröja ett bra tag innan det blir officiellt.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro