ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nio års fängelse för mord på 18-åring

metro · 17 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen skulle hämnas en knivattack på sin lillebror, men mycket tyder på att hämnden gick ut över fel person.

Mannen sköt ihjäl den han trodde var skyldig och döms nu till nio års fängelse.

Bråket i stadsdelen Angered i Göteborg hade flera uppmärksammade inslag. Först knivskärningen — en 15-årig pojke knivskars svårt en kväll i mars 2007 i närheten av en upplyst fotbollsplan.

När pojken vårdades på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg blev hans anhöriga beskjutna utanför sjukhuset. Ingen skadades i den attacken och vem det var som höll i vapnet är okänt.

Efter det kom attacken mot en 18-åring från Chile, som precis kommit till Sverige. Den knivskurne 15-åringens bror fick av någon anledning uppfattningen att det var 18-åringen som attackerat hans lillebror och på en fotbollsplan i Gårdsten, i strålkastarljuset klockan ett på natten, kom hämnden.

Det var samma plan som hans lillebror knivskurits på.

18-åringen sköts med nio skott och avled. Enligt rätten hade 18-åringen förmodligen inget med attacken på 15-åringen att göra.

Egentligen skulle brottet gett livstid anser rätten, men eftersom den åtalade inte var mer än 20 år när skotten föll så stannar man vid nio års fängelse. Den dömde anser att han handlade i självförsvar.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro