ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nio av tio bråkar om julen

TT · 27 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Fira jul hos dina föräldrar eller mina? Nästan nio av tio småbarnsföräldrar uppger att julhelgen är den högtid som de bråkar mest om.Relationen både till partnern och hans eller hennes föräldrar sätts särskilt på prov när det lackar mot jul visar tidningen Vi Föräldrars webbaserade föräldraenkät.Svårast med relationen har kvinnorna i förhållande till sina svärföräldrar. Var fjärde kvinna som svarat på enkäten tycker att mannens släkt är jobbig. Hälften tycker att svärmor kunde hjälpa till lite mer och var tredje skulle önska att svärföräldrarna visade mer intresse för barnen.Kanske är också därför som fler kvinnor uppger att familjen tillbringar mer tid på semestern med hennes släkt än hans.

Julen lockar fram barnet hos oss, brukar det heta. Nästan var femte småbarnsförälder tycker att partnern blir som ett litet barn hemma hos sina föräldrar.Mest irriterar sig dagens småbarnsföräldrar på att mor- och farföräldrar köper onödigt mycket presenter till barnbarnen och att de låter barnbarnen äta för mycket godis. Att farmor och mormor lägger sig i barnuppfostran och inarbetade rutiner stör också nästan var femte.På det stora hela verkar dock många småbarnsföräldrar rätt nöjda med mor- och farföräldrar. Fyra av tio kvinnor och varannan man tycker att föräldrar och svärföräldrar har så mycket tid med barnbarnen som de skulle önska.

Var femte kvinna och var fjärde man tycker att mor- och farföräldrar har mer tid för barnen än de hade förväntat sig.I enkäten deltog 1 155 föräldrar, varav 157 var män.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro