ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nio av tio företag inom bemanning vill anställa

Tomas Lundin · 17 Nov 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Skickliga industriarbetare är på heta listan.

Skickliga industriarbetare är på heta listan. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Bemanningsföretagen har ökat antalet anställda i höst – och nästan alla räknar med att värva nya talanger fram till nyår.

Metrojobb.se rapporterade nyligen om att bemanningsföretagen slog rekord i omsättning under hösten. Nu visar siffror från Konjunkturinstitutet att nästan nio av tio bemanningsföretag vill anställa mer folk fram till nyår. Det är de högst ställda förväntningarna sedan Bemanningsbarometern startade 2003.

Nästan tre av fyra bemanningsföretag ökade antalet anställda under tredje kvartalet, men något färre uppger att de har brist på personal jämfört med april-juni.IT-specialister och läkare är yrken som alltid är efterfrågade, både på den reguljära arbetsmarknaden och bland bemanningsföretag, men enligt Lena Martinell Åkerblom på branschorganisationen Bemanningsföretagen är bland andra yrkesförare, webbredaktörer och projektledare inom byggbranschen på den heta listan.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro