ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nio av tio trivs på jobbet

Jenny Sköld · 17 Aug 2011
Uppdaterad 19 Aug 2011
9 av 10 trivs på jobbet enligt en kartläggning från Previa. Arbetskamraterna nämns som en avgörande faktor.

9 av 10 trivs på jobbet enligt en kartläggning från Previa. Arbetskamraterna nämns som en avgörande faktor.


Är du INTE en av dem? Metros beteendeexpert tipsar.

klar

Artikellänk är kopierad

Har du jobbångest? Frågan är påfallande vanlig i dessa tider, då semestern lider mot sitt slut. Men enligt en ny undersökning har de allra flesta ingenting emot att jobba. Det är friskvårdsföretaget Previa som gjort en undersökning av 55 000 anställda i hela landet. Den visar att 9 av 10 trivs på sin arbetsplats. Endast en av hundra uppger att de inte trivs alls. – Ofta talas det om ångest över att gå tillbaka till jobbet efter semestern. Men den känslan verkar försvinna ganska snabbt. Många tycker tvärtom att det kan kännas skönt att komma in i vardagen igen, säger Per Larsson, beteendevetenskapligt ledningsansvarig på Previa.

Kartläggningen visar även att mer än åtta av tio, 82 procent, tycker att de har frihet att bestämma över hur de ska utföra sina arbetsuppgifter. Vidare uppger nästan två av tre anställda, 66 procent, att de får höra av sin chef att de gör ett bra jobb. Sex procent uppger dock att de aldrig får beröm från sin chef. Vad är då avgörande för att vi ska trivas på vår arbetsplats? En faktor återkommer särskilt ofta i Per Larssons samtal med anställda. – Arbetskamrater och chef är otroligt viktigt. Man kan ha det stressig, men med bra människor omkring sig vill vi ändå inte byta jobb , säger

Vad är ditt råd till den som vantrivs på sitt jobb? – Då måste man tänka efter vilka faktorer som gör att man inte trivs. Många kommer då fram till att de är på fel plats. Det gäller då att reda ut vad det är man har fallenhet för. Vad brukar folk säga är ens starka sidor? Utifrån det kan man lägga upp en strategi för att byta jobb eller karriär.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro