ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nio saker som visar att J Law är den perfekta Katniss

Emma Björkman · 21 Nov 2014
Uppdaterad 21 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Nu närmar sig upplösningen av ”Hunger games”-serien. I ”Hunger games 3: Mockingjay del 1” som hade premiär i onsdags får vi följa Katniss (Jennifer Lawrence) när hon leder upproret mot den korrupta huvudstaden Capitol. Wkd har jämfört filmkaraktären Katniss Everdeens liv med filmstjärnan Jennifer Lawrence privatliv – så här lika är de.Vem är motsvarigheten till Gale Hawthorne i Jennifer Lawrence privatliv? Det är Nicolaus Hoult, 24, hennes pojkvän under flera år. I ”Hunger games”-serien har Gale och Katniss haft en speciell relation under hela sin uppväxt i Distrikt 12. Så långt tillbaka sträcker sig dock inte Nicolas Hoult och Jennifer Lawrence bekantskap – paret träffades under inspelningen av ”X-men: First class” 2011 och höll ihop i två år vilket är lång tid med Hollywoodmått mätt.Vem är svaret på Peeta Mellark då? I ”Hunger games” blir Peeta Mellark Katniss Everdeens förtrogna under de bestialiska hungerspelen. De två har en offentlig relation framför kamerorna som en del i ett spel för att komma ut från arenan med livet i behåll. Lika offentlig är Jennifer Lawrence påstådda förhållande med Coldplay-sångaren Chris Martin, 37. De två har fotograferats ihop men aldrig kommenterat sin relation.

Vem kan sägas vara president Snow? President Snow personifierar den onda kraften i filmerna. Verklighetens motsvarighet till honom i Jennifer Lawrence privatliv är personen som hackade hennes Icloud och la ut hennes nakenbilder till omvärldens beskådan. President Snow gör livet svårt för Katniss men hackaren måste sägas vara snäppet värre. I Vanity Fair kallade Jennifer Lawrence nakenbildsläckan för ett ”sexbrott” och att alla som tittat på dem borde ”skämmas”.Haymitch Abernathy coachar Katniss – har Jennifer Lawrence haft en mentor? Den ålderstigna före detta hungerspelen-vinnaren coachar Katniss och Peeta inför att de ska gå in på dödsarenan. I verkligheten har Jennifer Lawrence fått råd och stöd av skådespelaren Shirley MacLaine, 80. I en intervju med Vanity Fair berättade Shirley MacLaine att hon för några år sedan var Jennifer Lawrence mentor. – Mina råd handlade mest om att veta vem man är. ”Hitta din identitet, det kommer bli tufft för dig om du inte gör det”, säger hon. Shirley MacLaine berättade också att hon blev imponerad över hur jordnära den unga Oscarsvinnaren är.

I hungerspelen slåss deltagarna på liv och död – vilka svårigheter har Jennifer Lawrence tacklat? Filmstjärnan har berättat hur hon i många år kämpade mot social ångest men när hon började skådespela hittade hon sitt kall och kunde komma över känslan att ”inte vara bra på någonting”. Men berömmelsen har en baksida. I magasinet Vogues septembernummer förra året berättade Jennifer Lawrence att hon känner sig obekväm med att vara omskriven. – Jag är bara en vanlig tjej och människa och har inte varit inne i det här tillräckligt länge för att känna att det här är det nya normala, sa hon.

Katniss växte upp i Distrikt 12 – hur var Jennifer Larence uppväxt? Hon växte upp i Louisville, Kentucky i södra USA och har beskrivit sig som en ”pojkflicka” som gick i sina två storebröders nedärvda plagg. Ingen som henne på röda mattan eller i intervjuer kan förvånas över att hennes smeknamn som barn var ”Nitro” eftersom hon var så hyperaktiv. Hon gick ut high school två år tidigare för att kunna satsa på sitt skådespelande. Till skillnad från Katniss som blir ofrivilligt berömd visste Jennifer Lawrence tidigt att hon var ämnad för stordåd. – Jag visste alltid att jag skulle bli berömd. I ärlighetens namn vet jag inte hur jag annars ska förklara det, berättade hon i Vogue förra hösten.Katniss vann hungerspelen – vilka priser har Jennifer Lawrence vunnit? En mängd. När hon var 22 år vann hon en Oscar, en Golden Globe, en Screen Actors Guild och en Independent Spirit Award för sin roll i ”Du gör mig galen!”. På årets Oscarsgala var hon nominerad för bästa kvinnliga biroll i ”American hustle”.Katniss är en ledarfigur i filmerna– Jennifer Lawrence är en förebild i verkligheten. Katniss blir förgrundsfigur för distrikten i Panems uppror mot Capitol i ”Hunger games”. I verkligheten ses Jennifer Lawrence som en sund förebild i det utseendefixerade Hollywood. Hon har flera gånger uttalat sig mot vikthetsen i filmbranschen. – Jag skulle hellre se knubbig ut på vita duken och som en människa i verkligheten, sa hon till brittiska Mirror.Katniss framtid får vi veta i sista filmen – men hur ser J.Laws framtid ut? Med tanke på att hon har en Oscarstatyett och två Oscarsnomineringar i bakfickan hittills har hon framtiden för sig. Under nästa år kommer hon synas i upplösningen av ”Hunger games” och David O. Russells film ”Joy”. Hon ska även reprisera sin roll som Raven/Mystique i ”X.Men: Apocalypse” som kommer 2016.  

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro