ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nio svenskar i Lady Gagas tjänst

Emma Björkman · 8 Nov 2013
Uppdaterad 8 Nov 2013
Isabell Yalda Hellysaz har gjort glasögon åt Lady Gaga.

Isabell Yalda Hellysaz har gjort glasögon åt Lady Gaga.


klar

Artikellänk är kopierad

Naim Josefi gjorde ett hajpat par 3D-skor.
Naim Josefi gjorde ett hajpat par 3D-skor.Foto: Johannes Helje
I videon till ”Paparazzi” är Gaga stylad av Bea Åkerlund.
I videon till ”Paparazzi” är Gaga stylad av Bea Åkerlund.Foto: Charlotte Brunzell/All Over Press
Matthias Lavesson har gjort en huvudbonad åt popstjärnan.
Matthias Lavesson har gjort en huvudbonad åt popstjärnan.
Lady Gaga har fått upp ögonen för Anna-Karin Karlsson.
Lady Gaga har fått upp ögonen för Anna-Karin Karlsson.
Bea Åkerlund tipsade Lady Gaga om Hans Nilsson.
Bea Åkerlund tipsade Lady Gaga om Hans Nilsson.
Hattarna från Horisaki har gett Lady Gaga ha-begär. På bilden Makoto Horisaki och Karin Linder.
Hattarna från Horisaki har gett Lady Gaga ha-begär. På bilden Makoto Horisaki och Karin Linder.
Daniel Bendzovski imponerade på Gaga med sin kollektion.
Daniel Bendzovski imponerade på Gaga med sin kollektion.Foto: Privat
Malinda Damgaard tillverkade Lady Gagas telefonhatt.
Malinda Damgaard tillverkade Lady Gagas telefonhatt.

Isabell Yalda Hellysaz, designer. Har designat glasögon åt Lady Gaga.

– Det mesta jag har gjort för Lady Gaga är hemligt eftersom hon inte har gått ut officiellt med det. Men hon har haft på sig ett par glasögon som jag gjort på ”Good morning America”. Då hade hon på sig dem på Times Square inför sex miljoner människor, det kändes riktigt stort.NaimJosefi, designer. Designade skor som Lady Gaga ville bära.

– Jag hade tillverkat världens första par 3D-skor som man kunde bära. Jag fick ett mejl från Lady Gagas stylist som frågade om hon fick låna skorna till en video för Lady Gagas parfymkampanj. Jag skickade skorna, som var i storlek 38 men visste att hon har 39, 5. Jag hoppades att hon skulle kunna ha skorna ändå men det gick tyvärr inte. BeaÅkerlund, stylist. Stylade Lady Gaga i musikvideon till ”Paparazzi” – som Jonas Åkerlund regisserade.  

– Att styla henne är som att styla mig själv. Hon är som jag var för tio år sedan eftersom jag brukade klä mig riktigt galet. Det är en fantastisk möjlighet att få klä någon där bara fantasin sätter gränser. Oavsett hur långt min fantasi tar mig, kommer hon troligtvis att följa mig, har Bea Åkerlund sagt till Anthem Magazine. MatthiasLavesson, frisör och kreatör. Har tillverkat en stor huvudbonad med fjädrar som Lady Gaga burit.

– När jag tillverkade headpiecen till Lady Gaga fick jag ett telefonsamtal av en kille som kände Lady Gagas stylist. Stylisten sa att jag var tvungen att lämna headpiecen till henne. När Lady Gaga var på Stockholmsbesök förra året lämnade jag den på Grand Hotel där hon bodde. Hon tog ett foto när hon provade min headpiece och la upp den på Instagram tillsammans med mitt namn. Det var overkligt. Hon skulle ha burit den i Stockholm men det regnade då så hon bar den i Köpenhamn dagen efter i stället. Anna-Karin Karlsson, designer. Har skapat sex par solglasögon åt stjärnan.

– Det var genom Bea Åkerlund som Lady Gaga fick upp ögonen för mina solglasögon. Bea Åkerlund använder sig av mina produkter och när Lady Gaga var här på turné förra året såg hon dem och ville ha massor. Lady Gagas stylist hörde av sig till mig och beställde sex par. Det kan bli fler beställningar.Hans Nilsson, creative director på hårsalongen Noir Stockholm. Har tillverkat huvudbonader som Lady Gaga burit. 

– Jag jobbar en del med Bea Åkerlund. Bea använder mina kreationer i vissa sammanhang så hon tipsade Lady Gaga om dem när hon var i Stockholm förra året. Lady Gaga lånade två eller tre piecer av mig som hon har använt i vissa sammanhang. Hon har fortfarande kvar dem.Karin Linder och Makoto Horisaki, driver märket Horisaki. Skapar hattar som gett Lady Gaga ha-begär.

– Vi tillverkade hattarna och skickade dem till USA. Lady Gaga betalade för hattarna, många ger bort saker men vi marknadsför oss inte på det sättet – hon promotar inte våra hattar genom att skriva om dem. Sedan Lady Gaga började bära av våra hattar har vi fått mer uppmärksamhet och tidningar har hört av sig.Daniel Bendzovski, designer.

Visade sin examenskollektion från Borås Textilskola på Mercedes-Benz Fashion Week förra hösten. Samtidigt var Lady Gaga på turnéstopp i Stockholm. Efter visningen kom stjärnans stylist fram och bad att få låna några plagg. Under sitt Sverigebesök bar stjärnan Daniel Bendzovskis rosa och svart pälsjacka och en vit pälskjol.Malinda Damgaard, modist.

Jobbade åt modisten Philip Treacy i London. Han designade en telefonhatt till Lady Gaga som hon bar på programledaren Jonathan Ross pratshow 2010. Hatten tillverkades sedan av svenska Malinda Damgaard som då var anställd hos honom.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro