ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nioåring tog sitt liv efter mobbning

Elina Bratt Lejring · 25 Feb 2013
Uppdaterad 25 Feb 2013
Nioåring tog sitt liv efter mobbning En pojke i Birmingham tog sitt liv efter månader av mobbning. Barnet på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Nioåring tog sitt liv efter mobbning En pojke i Birmingham tog sitt liv efter månader av mobbning. Barnet på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix


En nioårig pojke i Storbritannien tog sitt liv genom att hänga sig. Enligt föräldrarna var det mobbning i skolan som låg bakom sonens självmord.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var på morgonen den elfte februari som pojkens mamma hittade honom. Han hade hängt sig i sitt eget sovrum. Nioåringen togs snabbt till ett sjukhus i Birmingham men hans liv gick inte att rädda. Han avled dagen därpå. Mamman är säker på att det är mobbning som lett till att hennes son begick självmord.

Enligt föräldrarna blev han mobbad av ett gäng äldre elever. Bland annat ska han ha blivit hotad med plastkninv av en elev som sade: "Nästa gång kommer det att vara en riktig". Pojken ska även ha behövt gömma sig på lunchrasterna för att undvika det äldre gänget.

Familjen hade nyligen flyttat och pojken hade hunnit gå i sin nya skola sedan september. Enligt pojkens mamma hade mobbningen pågått i flera månader utan att skolan gjort något åt saken. Det skriver den brittiska tidningen Daily Mail.

Pojken är en av de yngsta personerna som tagit sitt liv i Storbritannien. Omständigheterna kring hans död utreds nu av polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Elina Bratt Lejring
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro