ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

NiP besegrade G2 – får chans på revansch mot North

Erik Glanell · 1 Mar 2018
Uppdaterad 1 Mar 2018
Patrik "f0rest" Lindberg och Ninjas in Pyjamas är fortfarande kvar i turneringen IEM Katowice.

Patrik "f0rest" Lindberg och Ninjas in Pyjamas är fortfarande kvar i turneringen IEM Katowice. Foto: Helena Kristiansson/ESL


Ninjas in Pyjamas lyckades peta ut fransmännen i G2 i gruppen. Nu väntar en repris av första matchen i gruppen när svenskarna går upp mot North för en plats i slutspelet.

klar

Artikellänk är kopierad

Ninjas in Pyjamas och G2 har några klassiska bataljer bakom sig. Därför var det med spänning i luften som det skulle avgöras vilket lag i lägre bracket som skulle leva vidare i turneringen.

Glädjande för svensk del fick svenskarna en flygande start på Cache. Efter T-sidan avklarad och fortsatt bra spel som CT hade NiP skaffat sig tio rundors ledning med 14–4. Det kändes som om kartan var över. Men det visade sig vara långt ifrån sanning. G2 plockade runda efter runda och snart var övertaget utsuddat och ställningen utjämnad till 15–14 till Ninjs in Pyjamas fördel.

LÄS MER
Linda "Ding1" Herman: 5 tips till dig som vill jobba med esport

Tack var en en trippel av NiP:s senaste värvning Dennis ”dennis” Edman lyckades svenskarna med nöd och näppe undvika övertid och på en pinne på poängtavlan.

När matchen gick över till Mirage var rollerna ombytta. Med skillnaden att Ninjas in Pyjamas inte lyckades med någon comeback. G2 stängde ner försök efter försök mot ett NiP som fortsatte att köpa trots dålig ekonomi. I halvtid stod det 10–5 till G2, ett resultat som hann bli 16–6 när det sista skottet var avlossat.

På Inferno väntade avgörandet och Ninjas in Pyjamas såg starka ut. Draken stod för en riktig uppräddning på b-sajten när alla andra lagkamrater sprang rakt in i en chock-granat. Två snabba frags öppnade upp och så fortsatte det. I halvlek hade ninjorna ett försprång med 10–5 när det var dags för CT-sidan.

Som antiterrorister regnade rundorna in snabbt för Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund och grabbarna som skiftade snyggt mellan utlraaggressivitet och försvar.

Innan någon hade hunnit blinka var Ninjas in Pyjamas upp på matchpoäng utan att G2 lyckats ta en enda runda.

Tio matchbollar var för mycket för fransmännen att plocka hem utan att göra ett enda misstag. G2 lyckades plocka några tröstrundor men trots Cache i färskt minne lyckades svenskarna stänga matchen med 16–8.

Nu väntar en repris från första matchen i gruppspelet när Ninjas in Pyjamas möter North klockan 19.00 på torsdagskvällen om en plats i slutspelet.

”Vi sumpade det förra gången, men nu vet vi vad som väntar nu och borde vinna”, sade Dennis ”dennis” Edman efter matchen.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro