ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

NiP-coachen redo att göra upp med Fnatic

Erik Glanell · 27 Okt 2016
Uppdaterad 28 Okt 2016
Adam "friberg" Friberg, Patrik "f0rest" Lindberg, Christopher "GeT_RiGhT" Alesund, Jacob "pyth" Mourujärvi, Björn "Threat" Pers och Richard "Xizt" Landström i Ninjas in Pyjamas.

Adam "friberg" Friberg, Patrik "f0rest" Lindberg, Christopher "GeT_RiGhT" Alesund, Jacob "pyth" Mourujärvi, Björn "Threat" Pers och Richard "Xizt" Landström i Ninjas in Pyjamas. Foto: TT/Ninjas in Pyjamas


Ninjas in Pyjamas är det enda laget att försvara de svenska färgerna i ESL Pro league. Men en person saknas. ­Eller två faktiskt, om man ska vara riktigt noggrann. – Det är tråkigt att inte kunna vara där med grabbarna, säger coachen Björn Threat” Pers.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare i veckan kom glädjebeskedet att Jacob ”pyth” Mourujärvi inte behöver genomgå operation för att komma till rätta med sin handskada . Men något spel i ESL Pro league som just nu utkämpas i São Paulo i Brasilien blev det inte.

– Det är väldigt kul att han kommer tillbaka. Men vi vill bara försäkra oss om att han är 100 procent innan han börjar spela igen, säger Ninjas in Pyjamascoachen Björn ”Threat” Pers som är den ­andre i laget som följer matcherna från hemmaplan.

Sedan Valve gick ut med nya riktlinjer som stoppade coacher från att också agera in game leaders i somras har hans roll förändrats markant.

– Innan var jag delaktig hela tiden. Tog besluten innan rundorna startade och under rundorna. Jag var med i matchen, lade upp och ändrade taktiker, säger Björn ”Threat” Pers .

Samtidigt menar han att laget anpassat sig bra till de nya reglerna och att hans ­fokus har blivit att arbeta in sin vision om Counter-strike hos spelarna.

– Jag har en lite annorlunda bild av hur vi ska spela och den har jag lärt ut ­sedan jag blev coach för ­laget. Det jag har lärt laget har satt sig och nu behöver jag inte alltid vara där, säger han.

Att Björn ”Threat” Pers inte längre får ta plats i spelarbåsen på de stora turneringarna har också inneburit vissa positiva förändringar för taktikern .

– Jag har faktiskt mer tid att jobba med våra strategier hemifrån än när jag är på plats, säger han.

Det har varit många turer i den svenska Counter-strikescenen den senaste tiden. Fnatic och Godsent har bytt – och bytt tillbaka – spelare med varandra. Topplaceringarna i tävlingar har varit få. Och i sista minuten lämnade Fnatic återbud till veckans stora turnering i Brasilien.

LÄS MER
Fnatic drar sig ur Pro league-finalen i sista minuten: "Personliga skäl"

Bortser man från Jacob ­”pyth” Mourujärvis skadefrånvaro framstår läget däremot som stabilt i NiP-lägret. Något som Björn ”Threat” Pers ser som en chans för laget att än en gång ta plats som de svenska kungarna av Counter-strike .

– Vi satsar på att bli det bästa laget i Sverige. Visserligen har vi förlorat mot Fnatic nyligen, men det har varit i onlinematcher . Det hade varit kul att mötas på lan och avgöra vilka som faktiskt är bäst, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro