ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

NiP dumpar Dota 2-laget efter satsningen på LoL

Erik Glanell · 7 Jun 2017
Uppdaterad 7 Jun 2017
Ninjas in Pyjamas byter bort Dota 2 mot League of legends.

Ninjas in Pyjamas byter bort Dota 2 mot League of legends.


För två veckor sedan meddelade Ninjas in Pyjamas att de ger sig in i League of legends. Nu står det klart att satsningen innebär att de gör sig av med sitt Dota 2-lag.

klar

Artikellänk är kopierad

Ninjas in Pyjamas satsning på Dota 2 höll inte ens i ett halvår. På grund av uteblivna resultat och framför allt misslyckandet att kvala in till majorturneringen i Kiev tvingades organisationen att fundera kring fortsättningen med laget.

Kort efter det misslyckade kvalet lämnade en av nyckelspelarna, Troels ”Synderen” Nielsen, truppen och sedan dess har det varit tyst kring laget. Tills nu, när Ninjas in Pyjamas bestämt sig för att avsluta Dota 2-satsningen.

”Vi släpper vårt Dota 2-lag med omedelbar verkan. Det är dags för oss att fullt ut fokusera på våra resurser på att få vårt CS:GO-lag tillbaka till sin prakt. Samtidigt etablerar vi oss inom League of legends för ett långvarig närvaro i en mer stabil miljö. Vi känner att vi ur organisationsperspektiv måste fokusera på att leverera de resultat som förväntas av oss från fans och partners världen över”, skriver Ninjas in Pyjamas på sin hemsida.

För två veckor sedan köpte organisationen Fnatic Academys plats i League of legends championship series, LCS. Tillsammans med Ninjas in pyjamas flaggskepp Counter strike och Overwatch utgör de tre spelen nu kärnan i den klassiska organisationen.

NiP poängterar dock att de inte stänger dörren för att återigen försöka slå sig in på Dota 2-scenen i framtiden.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro