ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

NiP mästare i Oakland efter Pyths comeback

Hugo Ewald · 21 Nov 2016
Uppdaterad 21 Nov 2016
Ett nu kaxigt Nip hoppas förmodligen att succén fortsätter.

Ett nu kaxigt Nip hoppas förmodligen att succén fortsätter. Foto: IEM


Tidigt under måndagsmorgonen stod det klart att Ninjas in pyjamas blev IEM Oakland-mästare efter att de besegrat SK Gaming i finalen. Resultatet var en riktig comeback för Jacob Pyth” Mourujärvi som på grund av en handskada inte kunnat spela i en turnering sedan i juli.

klar

Artikellänk är kopierad

En svensk seger var resultatet av finalen av IEM Oakland som avslutades under måndagsmorgonen svensk tid. Detta efter att NiP besegrat SK Gaming med 2-1. Det skriver Fragbite.► LÄS MER: zAAz: Jag har lyckligtvis bra dygnsrytm för att vara gamer

Vinsten kom inte lätt. Nip tog sig ur gruppen med liten marginal men lyckades besegra Immortals med 2-0 i kvartsfinalen, någonting som följdes av en 2-1-seger mot FaZe i semifinalen.

Nip kördes över på inledande Train där där de besegrades med 4-16, men lyckades sedan till slut vinna med 16-14 på Cache och 16-14 igen på Cobblestone.

Som Aftonbladet skriver innebär vinsten en drömcomeback för Jacob ”Pyth” Mourujärvi som inte medverkat i en turnering på fyra månader då hans skadade hand läkte. Totalt tar Nip hem närmare 1,2 miljoner kronor för segern.

Under slutet av november inleds ELEAGUE-finalerna, någonting som följs av kvalet till ELEAGUE-majorn i december. Ett nu kaxigt Nip hoppas förmodligen att succén fortsätter.► LÄS MER: Fnatic drar sig ur Pro league-finalen i sista minuten: "Personliga skäl"

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro