ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

NiP-veteranen GeT_RiGhT om esportens åldersnoja

Erik Glanell · 14 Jan 2019
Uppdaterad 14 Jan 2019
Christopher "GeT_RiGhT" Alesund tror inte att åldern spelar så stor roll så länge livet rullar på.

Christopher "GeT_RiGhT" Alesund tror inte att åldern spelar så stor roll så länge livet rullar på. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack


Han tänker inte spela tills han är 40 år. Men Ninjas in Pyjamas-spelaren Christopher "GeT_RiGhT" Alesund tror inte att åldern i sig är det som får esportare att avsluta karriären, enligt en intervju med vpesports.com.

klar

Artikellänk är kopierad

Ålder har blivit ett känsligt ämne inom esporten. De allra flesta professionella spelarna trappar ner karriären eller slutar helt när de kommit upp i 30-åren. Många anser dessutom att det inte går att utmana unga talanger som 30+.

I en lång intervju med VPesports.com luftar den NiP-spelaren Christopher ”GeT_Right” Alesund bland annat sina åsikter om hur länge spelare kan hålla sig på professionell nivå.

– Jag fyller 29 nästa år så jag har frågat mig själv samma sak. Jag är inte på den nivån som jag vill vara, men jag kan fortfarande slåss emot starka lag – speciellt de unga. När det gäller frågan så titta bara på f0rest. Han är två år äldre än jag och framstår fortfarande som den bästa spelaren i laget. Han lirar och älskar spelet som om han var 15 år, säger Ninjas in Pyjamas-veteranen till vpesports.

LÄS MER
Quiz: Vad heter CS:GO-spelarna bakom nicken?

Att ålder skulle vara den direkt utlösande faktorn håller han därför inte alls med om. Så länge man lyckas hålla motivationen uppe och lever ett liv där en esportkarriär, med allt vad det innebär, passar in i pusslet så är åldern en ickefråga, tycker Alesund.

– Jag har sett många som fortfarande kan vara riktigt bra i spelet men som har fått andra saker att tänka på i livet. De skaffar familjer och hittar andra nöjen att syssla med, för att nämna två saker. Så åldern spelar ingen roll, säger han i intervjun med vpesports.com.

I andra fall har det varit just spelarens omgivning som har blivit slutet för karriären när nära och kära inte har accepterat esporten som ett yrke.

– Det är svårt för de spelarna eftersom de måste välja mellan vad de vill satsa på. Lyckligtvis har jag en flickvän, vänner och familj som erkänner mitt jobb fullt ut, säger han.

Christopher ”GeT_Right” Alesund tycker att hans form var som bäst när han var 20-25 år och att han i brist på talang fick kämpa hårt för att komma dit han ville.

I dag är han en av Sveriges genom tiderna bästa CS:GO-spelare och har haft en lång karriär inom CS:GO. Trots det ger han i intervjun inte sken av att vilja sluta i en nära tid. Däremot har han svårt att se sig själv sitta och panga i tio år framöver.

– Jag vill inte vara 40 år och fortfarande sitta och spela. Jag tror att jag kommer ha andra saker jag vill fokusera på då, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro