ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nirvana rasar mot Cobain i dataspel

Tomas Lundin · 11 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Krist Novoselic (till höger), Dave Grohl och Kurt Cobain under en prisutdelning ett år innan sångarens död.

Krist Novoselic (till höger), Dave Grohl och Kurt Cobain under en prisutdelning ett år innan sångarens död. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Kurt Cobain som spelar Coldplaylåtar. Det blev för mycket för de levande medlemmarna i Nirvana. I senaste versionen av succéspelet "Guitar Hero" kan du låna Nirvanasångaren Kurt Cobains utseende. Inte bara när du spelar bandets låtar. Cobains karaktär kan också lånas för att framföra andras låtar om du får tillräckligt höga poäng och "låser upp" honom.Detta har fått Dave Grohl och Krist Novoselic att rasa mot tillverkaren Activision med stämning."Vi visste att Kurts avbild användes med två Nirvanalåtar, vi visste inte att man kunde låsa upp karaktären", skriver de i ett uttalande.Kurt Cobains änka har också gått till attack mot att  den avlidne maken används i spelet och har twittrat att hon planerar att stämma.Activision menar däremot att de har en påskrift från Love som tillåter användandet av Cobains karaktär.Kurt Cobain tog sitt liv 1994 och bandet Nirvana dog med honom.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro