ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nixpix, den här Jan Ohlsson är inte Emil i Lönneberga

Ida Gustafsson · 12 Nov 2015
Uppdaterad 12 Nov 2015
Jan Ohlson är inte den Jan Olsson som spelade Emil i Lönneberga.

Jan Ohlson är inte den Jan Olsson som spelade Emil i Lönneberga. Foto: Privat/TT


Folk stoppar i bland flygjournalisten Jan Ohlsson på stan och ber om autograf. Och flertalet artiklar har skrivits där han förväxlats med Jan Olsson som spelade Emil i Lönneberga. Jag tar det med jämnmod, det kunde varit en värre person”, säger flygjournalisten till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

När flygjournalisten Jan Ohlsson var i Aftonbladet-tv och pratade om flygkraschen i alperna var det många som gnuggade ögonen. 

Är det inte?

Jo, resonerade en del journalister som satte "papper i maskin" och skred till verket.  Snart publicerades ”nyheten” om att flyg-Janne spelade barnfavoriten Emil i Lönneberga. Något bloggen Travel News snabbt dementerade.

► LÄS MER:  Här är Sveriges rikaste namn 

Men trots det hänger ryktena kvar. Senast häromdagen hände det igen. Kändisbloggen på Finest.se skrev ett inlägg om vad som hände med barnskådisarna som var med i de populära Astrid Lindgren-filmerna. Metro har varit i kontakt med skribenterna bakom bloggen, men utan att ha fått något svar. 

– Det är inte första gången och det är lite komiskt. Det händer från en tid till en annan också att folk kommer fram och vill ha autograf. Det kan vara på bussen att det kommer fram en pappa med ett litet barn, då vet man vad klockan är slagen, berättar Jan Ohlsson till Metro. 

► LÄS MER: Han mötte sin dubbelgångare – på flygstolen bredvid

Förväxlingen syns även på internet, han säger att han har över 100 obesvarade vänförfrågningar på Facebook, framförallt från tyska användare som har en Lönnebergaskylt i bakgrunden på sina bilder. Han berättar även att en del kända personer kommit fram och bett om autograf. Jan Ohlsson har alltid varit öppen och förklarat att han inte är den Jan Olsson.

– Han som spelade Emil han är rätt olik sig i dag, jag har sett honom på ett par bilder. Men jag har det här yrvädret till hår som när det är långt passar till Emil. Men det går inte att göra något åt förväxlingen, jag har försökt och skapat en egen Wikipediasida, men den försvann ju i allt, den funkade inte i alla fall. 

► LÄS MER: Matt, 31 är dubbelgångare till dubbelgångarna på flygplanet 

Men Jan Ohlsson ändå okej med uppmärksamheten:

– Jag tar det med jämnmod, det kunde varit en värre person. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro