ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Njut av Stockholm i sommar – här är badplatserna du inte får missa

Metro · 29 Jun 2018
Uppdaterad 12 Jul 2018

Foto: Pexels och Unsplash


Sandstrand eller klippor? Oavsett vilket du föredrar så är det svårt att motstå att ta sig ett dopp när solen gassar på. Här är en guide till Stockholms härliga bad.

klar

Artikellänk är kopierad

Sveriges huvudstad är känt för allt vatten som omger staden och faktiskt hela länet. Passa på att utforska staden och ta dig ett dopp i det blå. Oavsett om du letar efter en barnvänlig strand eller ett äventyrligt klippbad så har Stockholm något för alla. Välj fritt mellan sött och salt.

Här är en lista på några bad som du hittar mitt inne i centrala Stockholm, ute i förorterna och i länets mindre städer och samhällen.

För dig som vill bada mitt i stan

Långholmsbadet: Mellan Södermalm och Kungsholmen ligger denna svalkande oas som passar både stora och små. Här kan du välja mellan sandstrand och klippor eller att strosa och titta på båtarna längs med Pålsundskanalen. Ta dig hit med bussen, antingen till Högalidsgatan eller Bergsunds strand.

Fredhällsbadet: På Kungsholmen hittar du klippbadet för den mer simkunniga. Här kan du ta ett bad från det lilla trädäcket som hjälper dig att ta dig upp och ner från vattnet eller bara njuta av solen och utsikten från klipporna. 600 meter från badplatsen når du närmsta tunnelbanestationen Kristineberg.

Smedsuddsbadet: Hoppa ner i plurret direkt från bryggan eller gå direkt ner i vattnet via stranden. På Smedsuddsbadet, även kallat Smedis, har du fantastisk utsikt över Riddarfjärden och Södermalm, och på andra sidan vattnet kan du spana på badgästerna ute på Långholmsbadet. Att ta sig hit är enkelt! Med buss 1 och 4 samt flera motorvägsbussar tar du dig enkelt ner till badet som ligger precis vid Västerbron.

Få mer tips om badplatser i Stockholm här

Stränder strax utanför stan

Fågelöuddebadet, Lidingö: Här hittar du ett populärt friluftsbad perfekt för barnfamiljen. Badet består av en lång sandstrand med bryggor och hopptorn. För dig som åker med mindre barn finns här även en anpassad del särskilt efter dem. Du tar dig enkelt hit med busslinje 211 och närmsta hållplats är Fågelöuddebadet.

Flatenbadet, Skarpnäck: Badbryggor och barnvänlig sandstrand hittar du på Flatenbadet – även en av Stockholms renaste sjöar. Här kan du också utforska den trevliga naturstigen längs med sjön. Du reser hit med buss och hoppar av vid hållplatsen Flatenbadet som ligger precis vid badet.

Ängsholmsbadet, Täby: Om du är en adrenalinjunkie är detta badet något för dig. Här kan du kasta dig ut i vattnet från det fem meter höga hopptornet om du törs. För att ta dig till Ängsholmsbadet finns det flera hållplatser nära badet, bland annat Forntidsvägen och Gribbylunds centrum.

Badplatser en bit bort från stan

Björkviks havsbad, Värmdö: Längst ut på Ingarö hittar du Björkviks havsbad. Här finns både klippor och sandstrand – som passar alla åldrar. Närmsta busshållplats är Björkviks brygga som ligger precis vid badet.

Schweizerbadet, Dalarö: Om du har mindre barn som gillar att leka och plaska i havet så passar Schweizerbadet er perfekt. Inne i viken hittar du en mjuk sandstrand och stranden har ett skyddat och vindstilla läge. 200 meter från badet ligger närmsta busshållplatsen Schweizerparken.

Torö stenstrand: Detta badet ligger lite längre bort än de andra, men resan är värd mödan då detta kan vara länets vackraste strand. Här hittar du klart vatten och vita stenar. Och visste du att stranden är en av Sveriges bästa surfstränder? För att resa hit tar du pendeltåget till Nynäshamn. Därifrån tar du bussen längre ut mot Torö efter en promenad i den vackra omgivningen kan du välförtjänt ta dig ett dopp.

Få mer tips på sommarnöje i Stockholm här

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro