ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Njut av utsökt konst i Holland

Johan Öberg · 22 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ingen annanstans i värl­den ligger de utsökta konstmuseerna så tätt som i Holland. Amsterdam har en hel bunt och bara en kort, snabb tågresa från stan hittar man en rad andra måsten. I år och hela 2010 pågår den stora satsningen Art Cities. Tio museer i fyra städer, Amsterdam, Haag, Rotterdam och Utrecht, samordnar sina utställningar under tre olika teman. Dess­­utom återinvigs ett av Europas bästa moderna museer, Stedelijk i Amsterdam, efter att ha varit stängt i flera år.

Och några kvarter därifrån slår Hermitage Amsterdam, ett nytt jättemuseum som bara ska visa rysk konst, upp portarna den 20 juni. Ombyggnadsarbetet av ett helt kvarter som förr var ett ålderdomshem intill floden Amstel pågår för fullt.

Att gå på många museer kan bli rätt dyrt, så det lönar sig snabbt att köpa ett museumkaart för 35 euro. Det gäller på över 400 museer landet runt i ett år från inköpsdatumet.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Öberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro