ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nobelpristagaren städades bort från svenskt bibliotek

Robin Grahl · 12 Okt 2012
Uppdaterad 12 Okt 2012
Nobelpristagaren städades bort från svenskt bibliotek  Mo Yan har kanske inte varit så välkänd i Sverige tidigare. Men det lär det bli ändring på nu. Foto:

Nobelpristagaren städades bort från svenskt bibliotek Mo Yan har kanske inte varit så välkänd i Sverige tidigare. Men det lär det bli ändring på nu. Foto: Foto: All Over Press


Visste du inte vem Mo Yan var i går morse? Det gör du garanterat i dag och du vet även vad du kommer att få för julklapp i år.

klar

Artikellänk är kopierad

På Sollefteås huvudbibliotek var man också osäker på vem Nobelpristagaren var. De gallrade bort sitt enda exemplar av Mo Yan så sent som förra veckan.

– Jag sa till mina kolleger när han vann att den där boken känner jag igen. Men sen när jag tittade i katalogen så var den inte där. Visst kan man göra felbedömningar, säger Carin Collén, bibliotekarie.

Av årets litteraturpristagares böcker är endast tre översatta till svenska. Efter ungefär en minut hade alla exemplar sålt slut på Hamrelius bokhandel i Malmö. Men det fanns bara två titlar, fyra exemplar sammanlagt, av böckerna inne. Ett litet bord stod fram- dukat med möjliga pristagare. 

Det gjordes fort plats åt Mo Yan när han tillkännagavs, men blev tomt lika snabbt.

– Jag har inte läst något av honom. Men den ständige sekreteraren sa att han var lättillgänglig. Det gillar jag som bokhandlare, säger Gudmund Hamrelius.

klar

Artikellänk är kopierad

Robin Grahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro