ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nöjesåret 2006

Jonas Cullberg · 29 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

2006 var året då Babyshambles gjorde en spelning på Hultsfred som många, men knappast bandets dimmige sångare Pete Doherty, kommer att minnas, brittiska Hot Chip blev ihjälkramade av alla kritiker för albumet ”The Warning” och Borat slog en hel värld med häpnad i sin gröna stringbaddräkt. Neil Strauss levererade bisarra raggningstips i bestsellerboken ”Spelet”, medan ensamma bönder slapp undan singellivet tack vare årets mest populära dokusåpa.Metro bad fyra nöjesprofiler berätta vad de gillade mest 2006.

Nöjesjournalisten Fredrik Virtanen TV-debuterade med talkshowen ”Studio Virtanen”i TV8.
Nöjesjournalisten Fredrik Virtanen TV-debuterade med talkshowen ”Studio Virtanen”i TV8.

Fredrik Virtanen

Hur har du utvecklats som programledare under året?– Jag har insett att det är en dålig idé att vara mig själv, så jag har blivit lite lugnare. Privat är jag rätt spattig och pratar snabbt och jag trodde att det skulle funka i TV också. Men efter ett tag förstod jag att tittarna blir så nervösa. Årets…Film: ”Att återvända” av Pedro Almodovar. Vacker, rolig och insiktsfull.TV-serie: ”House”. En deckarserie med en Sherlock Holmes-figur som är väldigt otrevlig mot alla han möter. Det tycker jag är sympatiskt. Bok: ”Montecore” av Jonas Hassen Khemiri. Den mannen är ett litet snille som rör sig lätt mellan olika stilar.Skiva: ”Silent Shout” med The Knife. En perfekt höstskiva – mörk och vacker.Konsert: Hela Roskildefestivalen, men särskilt Guns’n’ Roses. Att det var så bra kan i och för sig bero på mitt stora intag av gammeldansk före konserten.

Skådespelaren Viktor Åkerblom Nilsson tog hem tredjeplatsen i TV4.s danssåpa ”Let’s dance” och titeln ”årets sexigaste man” i tidningen QX.
Skådespelaren Viktor Åkerblom Nilsson tog hem tredjeplatsen i TV4.s danssåpa ”Let’s dance” och titeln ”årets sexigaste man” i tidningen QX.

Viktor Åkerblom Nilsson

•• Vad lärde du dig år 2006?– Att dansa jive och att inte vara rädd för att synas i nya sammanhang.Årets…Film: ”Walk the Line”. Filmen fick mig att fatta en del beslut om tvåsamhet som jag är glad för att jag tog idag.TV-serie: ”The Simpsons”. Jag jobbar för mycket för att sätta mig in i några nya serier… Bok: ”Från groda till prins” av Sara Varga. Min multitalang till flickvän har skrivit en handbok för killar som avslöjar allt om hur tjejer tänker.Skiva: Sara Vargas ”Faith Hope n Love”, som visserligen inte släpps förrän nästa år. Konsert: Robbie Williams på Ullevi. Han är verkligen ett fullblodsproffs och en äkta entertainer.

Andrea Reuter blev ny filmrecensent i både Metro och Filmkrönikan.
Andrea Reuter blev ny filmrecensent i både Metro och Filmkrönikan.

Andrea Reuter

•• Hur många stolar får ditt 2006?

– Fem, allt har gått väldigt bra i år. Jag skaffade bostadsrätt, fick två jobb och blev plötsligt vuxen, vilket jag verkligen kan rekommendera.Årets…Film: ”Borat” förstås, den är genialisk. Jag har aldrig sett svensk biopublik skratta och skrika så mycket. TV-serie: ”Entourage”. Man kom in i serien direkt och ville genast se mera. Agenten Ari Gould är en fantastisk karaktär. Han är som Cartman i ”South Park”, man älskar honom för att han är så elak.Bok: ”Dårskaper i Brooklyn” av min favoritförfattare Paul Auster. Han skriver lättläst, men med ett fantastiskt språk. Det är en svår konst.Skiva: ”Silent Shout” med The Knife - det bästa svenska bandet sedan ABBA. Konsert: Richie Hawtin på Café Opera. Fantastisk techno, och sällsynt bra ljud.

Veronica Maggio fick en hit med singeln ”Dumpa mig” och har nominerats till en Rockbjörn, tre P3-guld-priser och två grammisar.
Veronica Maggio fick en hit med singeln ”Dumpa mig” och har nominerats till en Rockbjörn, tre P3-guld-priser och två grammisar.

Veronica Maggio

•• Vad var bäst och sämst med ditt 2006? – Bäst var alla nomineringar och grymma spelningar. Sämst var nog maten på vägkrogarna längs med motorvägen från Stockholm till Skåne. Jag måste ha haft ett bra år eftersom jag inte kommer på något värre än det.Årets…Film: ”Marie Antoinette”. Jag är en stor sucker för regissören Sofia Coppola. Det var kul att se den epoken skildras utan det blir stelt och tråkigt. TV-serie:  ”Weeds”. Det låga tempot kändes som en bra motvikt till ”24” och alla andra hysteriska actionserier som innehåller så många cliffhangers att man nästan får ångest. Bok: Ingen som kom ut i år, men det bästa jag läste var ”Blonde” av Joyce Carol Oates. En spännande tegelstensroman om Marilyn Monroes liv.Skiva: The Roots – ”Game Theory”. En grym hiphopskiva helt enkelt.Konsertupplevelse: Lily Allen på Berns. Hon var väldigt rolig, opretentiös och bra på att svära.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cullberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro