ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nöjesbranschen går vidare med kasinoplaner

Stockholm TT · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

-Jag ska sätta mig i förhandlingar om en lokal redan i dag. Det handlar om veckor innan vi kan vara i gång, säger Ulf Linde, tillförordnad vd i Nöjesbranschens riksförbund (NRF), efter att HD offentliggjort sin dom. -Vi har fått ett kvitto på att lotterilagens tredje paragraf inte gäller. I sin dom frikänner Högsta Domstolen (HD) en person som under 1997 och en bit in på 1998 ordnade spel på lyckohjul på en ort i Småland. Både den nu frikände mannen och hans anställda betalade ut vinster i form av pengar på spelet.

HD har nu efter att ha fått ett förhandsbesked från EU-domstolen förklarat att åtalet ska ogillas. Skälet är att den dåvarande lagen med förbudet mot spel på lyckohjul inte anmälts till EU-kommissionen. Den kan därför inte tillämpas.

Inom Lotteriinspektionen gör man inte oväntat en annan tolkning av HD:s dom. Enligt inspektionens chefsjurist Håkan Hallstedt är det inte så att lotterilagens tredje paragraf inte gäller: -Den tolkningen får stå för Ulf Linde, säger Hallstedt till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro