ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nöjespanelen Vecka 17

Stockholm Susanna Mattsson · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Panelen: Monika Svensson, 34. Alias DJ Demonika, kulturjournalist och dj-lärare. Syns även i Klubb Gbg på Öppna kanalen. Victor Alm, 30. Pluggar till inredningsarkitekt och är en av killarna bakom krogen Uppåt Framåt. Carl Reinholdtzon Belfrage, 30. Krog-, bar- och konsertredaktör på Nöjesguiden i Göteborg.

Frågorna: 1. Våren är här. Vilka är årstidens bästa helgaktiviteter?

2. ”Get rich or die tryin” med 50 Cent har premiär i kväll. Många hiphopare har visat sig vara skapliga skådespelare – hur kommer det sig?

3. Neil Strauss raggningshandbok ”Spelet” gavs ut på svenska i veckan. Behöver svenska män läsa den?

4. I går var det grand finale för Gump på Jazzhuset. Vem ska nu fylla det svarta hålet på torsdagskvällarna?

Monikas svar: 1. Förberedelser i trädgården, promenader i solen och umgänge på uteserveringarna.

2. De spelar ofta sig själva, hur svårt kan det vara? Jag är sur och gömmer mig i mina stora byxor, typ.

3. Svenska män behöver lära sig läsa. De är också urdåliga på att ragga. Kanske bra kombo.

4. Jag väntar fortfarande på den rätte.

Victors svar: 1. Det är nog kalla picknickar, Slottsskogsförsök, boule med kalla händer och uteserveringar med varm öl.

2. De tränar genom att gå omkring och spelar tuffa. Det är väldigt mycket karaktär i hiphop rakt igenom. Har du ingen bra karaktär är du ingen bra hiphopare.

3. Eh, jaadu. Nej, jag tycker nog inte det. Alla svenska män är ju redan par. I alla fall känner jag inga svenska singlar.

4. Det ska Uppåt Framåt göra.

Carls svar: 1. Sitta inomhus och skriva långa brev till en brevvän i Luxemburg. Sjömagasinets och Röda Stens uteservering. Långa promenader ute i skärgården. Tennis.

2. Du tänker på Eminem, Markoolio, Nelly, Nilly och Nally? Skoja bara, det finns ingen Nally. Jag tror det handlar om en avsaknad av skam och självinsikt. Jag har aldrig sett någon ”hiphopare” agera vackert på vita duken. Om nu inte Jeremy Irons är hiphopare?

3. Neil Strauss är så last season. Och böcker och råd om relationen till det andra könet känns så... 1993. Jag skulle hellre rekommendera svenska män att läsa The Life and Opinions of Tristram Shandy, Gentleman av Laurence Stern.

4. Det där är högst överdrivet. Nya torsdagsklubben Svanen startar torsdagen efter och ingen kommer att märka någon skillnad. Jazzhusets Erik Sundfeldt kommer att sköta det hela fantastiskt bra.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro