ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nöjesredaktionen listar 2008 års utropstecken

Louise Jacobson · 28 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Fram till årets slut listar Metro det viktigaste som hänt under nöjesåret 2008 – i dag utropstecken.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Alla drabbades av Abba

Abba. Plötsligt drabbades hela världen av samma sjuka: Abba-febern. Kritiken av ”Mamma mia – the movie” blev blandad, men filmen var en omedelbar publiksuccé då den gick upp på bio i över 60 länder.

Bara i Sverige har Meryl Streep och gänget lyckats locka 1,8 miljoner personer till biograferna – och det är den mest lönsamma filmatiseringen av en musikal någonsin. De hemliga Abborna hade inte förlorat stjärnstatus när de poserade på samma bild för första gången sedan 1986 på filmens galapremiär i somras och året fortsatte med strykande åtgång av sound-tracket och svenskt försäljningsrekord för dvd:n.

2: Kramgoa karlar

Dansbanden. Thorleifs och Lasse Stefanz tillhör Sveriges mest säljande band och de senare lockade två miljoner tittare i ”Allsång på skansen”.

Efter SVT:s ”Dansbands-kampen” är ett gäng håriga karlar i utsvängda byxor, Larz Kristerz, hetaste i landet.

3. Bossens goa dagar

Bruce Springsteen. Farsan sa att det aldrig kommer bli bättre än när Bossen nästan rev Ullevi 1985, men de två sommardagarna i juli i år fullkomligen kokade Göteborg.

Genom att fira 4 juli där bevisade han hela natten vilka han finner vara sina goaste fans.

4. Alla ville ha Mr Big

”Sex and the city”-gänget. Det tog tio år, ett antal gräl, sedan var de tillbaka. Snyggare och roligare än någonsin.

Filmen fick både ris och ros, men cosmopolitans, Manolo Blahnik-pjucksen och en Mr Big blev återigen accessoarerna alla ville ha.

5. Framgångssaga

Robyn. Hon intog Englandslistan tillsammans med Kleerup, öppnade för Madonna på hennes världsturné och knockade kändisbloggaren Perez Hilton och resten av USA. Nu har hon chans på en Grammy – det finns inget slut på framgångssagan.

klar

Artikellänk är kopierad

Louise Jacobson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro