ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nokia Lumia 920 – rena mobilmonstret

Aron Andersson · 20 Nov 2012
Uppdaterad 12 Aug 2013
Nokia Lumia 920 – rena mobilmonstret Nokias nya Lumia 920 är kraftfull och innehåller en rad kul finesser, men den är även stor och klumpig, tycker Metros Aron Andersson.

Nokia Lumia 920 – rena mobilmonstret Nokias nya Lumia 920 är kraftfull och innehåller en rad kul finesser, men den är även stor och klumpig, tycker Metros Aron Andersson. Foto: Gustav Hugosson


Funktionerna är det inget fel på, men Nokia har tagit i lite väl mycket när det gäller storleken på nya superluren.

klar

Artikellänk är kopierad

Det där ser ut som en bjässe till mobil? Det är ett monster, ett riktigt monster. Den är stor, tjock och tung som ett grottroll ur Peter Jacksons kommande Hobbit-filmer. 

Är den lika svår att kontrollera? Storleken gör att du ofta behöver båda händerna. Men nya Windows  8 är lätthanterligt om än lite buggigt. Programbutiken krånglar när jag försöker hämta appar.

Finns några starka sidor? Kameran är, i vanlig Nokia-ordning, riktigt bra. Inte minst Windows 8 gör att den kommer med en del kul finesser. Möjligheten att ta rörliga stillbilder (det låter skumt, är skumt, men också kul) eller panoramabilder är några exempel.

Då kan man väl lika gärna köpa en kamera i stället? Men Lumia 920 fungerar även utmärkt som gps. Den kommer med Nokia Drive, som i kombination med den stora skärmen gör det lätt att hitta rätt. ”City lens” ger extra information om restauranger och butiker i närheten.

Låter inte som att du är helt såld? Största bristen är storleken. Lumia 920 är klumpig. Inget fel med stor skärm men det får inte vara på bekostnad av vikt och tjocklek. Synd på en annars kraftfull telefon med både 4G och NFC.

I en mening? Överdimensionerad superlur med nya Windows 8.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro