ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nollning - inte bara helvete

Katarina Matsson · 30 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Sofia Bergman, 17, Josefin Rydberg, 18, Emelie Michanek, 18, och Linn Christensen, 18 tycker inte att någon ska förnedras.

Sofia Bergman, 17, Josefin Rydberg, 18, Emelie Michanek, 18, och Linn Christensen, 18 tycker inte att någon ska förnedras. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

TRADITION. Elever som tvingas äta rå fisk eller dissekera levande grodor, så kallade foam-parties där 16-åriga tjejer springer runt i underkläderna och drinkar blandade på sprit och laxermedel.

Skräckhistorierna om nollningen på gymnasiet är många när Metro talar med ungdomar i Stockholm. Men nollningen behöver inte vara förnedrande.

– Jag tyckte att det var jätteroligt och spännande, säger Sofia Bergman, 17.

Hon, Emelie Michanek, 18, Josefin Rydberg, 18, och Linn Christensen, 18, går i trean på Kärrtorps gymnasium i Stockholm. Förra året höll de själva i nollningen.

– Vi lekte lekar och gjorde roliga uppdrag, det var ingen som tvingades att göra något som de inte ville, säger Josefin Rydberg.

Men när eleverna arrangerar nollning utanför skolan är alkohol vanligt och då är det lätt att det spårar ur.

– Förra året var jag nykter och fick ta på mig rollen som ordningsvakt. Det är mycket fylla och många har aldrig druckit förut. Jag var tvungen att skicka i väg en tjej till Maria Pol, säger Emelie Michanek. 

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro