ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Norda: Ett riskfritt möte med oväntat slut

Carl Reinholdtzon Belfrage · 16 Jan 2015
Uppdaterad 7 Dec 2016
Halv special. Lamm-salsiccia med picklad shitakesvamp, sol­torkade tomater, räksallad och brioche och senap. Löjrom med rostad brioche och syrad grädde.

Halv special. Lamm-salsiccia med picklad shitakesvamp, sol­torkade tomater, räksallad och brioche och senap. Löjrom med rostad brioche och syrad grädde. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

3 av 5.Norda bar & grillDrottningtorget 10, Göteborg. Konventionell köttrestaurang.

På Norda Bar & Grill sticker ingenting ut, förutom den magiska efterrätten och pralinvagnen, tycker Metros krogskribent.

Tillbaka efter juluppehållet! Och jag ser fram emot att dissekera ett nytt krogår med förhoppningsvis nya restauranger som vill utveckla och föra den västsvenska gastronomin framåt. Nu först bara den sedvanliga julbordsrapporten: Under uppehållet åt jag denna tradition på Sjömagasinet. Matmässigt mycket bra, flera steg bättre än fjolårets besvikelse Kometen, men Sjömagasinet pressar in alldeles för mycket folk med långa köer och personalmatsalskänsla som resultat. Naturligtvis handlar julbordet om att dra in stålar, men girigheten måste ha någon gräns. Stans bästa julbord är fortfarande Thörnströms Privata Rum.Så till veckans krog: Norda Bar & Grill. Marcus Samuelssons konceptkrog (hans medverkan ska dock mer ses som initial och symbolisk) ligger fortfarande och stoltserar som Post Hotels huvudrestaurang. Har den åldrats väl? Ja, låt oss undersöka detta.Men vi börjar i baren just innanför entrén­. ”Populär mötesplats för after-work” är inte en överdrift. Här skockas hotellgäster, men i hög grad också lokala öl- och vimmeljägare. Folk bokstavligen klänger på varandra, vilket paralyserar de unga bartendrarna som inte riktigt hänger med i svängarna. Servicen tar för lång tid och vi går i stället en trappa upp till vårt bord på Norda.

Menyn här är som en matematisk och djupt analyserad ekvation med minsta gemensamma nämnare som resultat och lösning – ingenting sticker ut utan allt är ritat och designat för att svälja största möjliga målgrupp. Vi talar här om caesarsallad, råbiff, hamburgare, skaldjur och steak frites. Vi tar in löjrom med rostad brioche och syrad grädde, steak frites med bearnaise och tryffel- och parmesan fries samt det vildaste och mest nyskapande vi hittar på menyn: en uppdaterad Halv Special på lammsalsiccia med syrad svamp, räksallad och brioche. Till efterrätt en cheesecake och ett besök av den spännande pralinvagnen med många goda och roliga chokladöverraskningar. Dessertdelen är höjdpunkten på grillrestaurangen Norda. För- och varmrätterna är ok, varken mer eller mindre, ingenting sticker ut eller överraskar. Det gör däremot efterrätterna och pralinvagnen som lämnar oss med ett leende på läpparna. Det övergripande omdömet är en restaurang som likt en familjebil kör lugnt mellan konerna med säkra kort fram till den avslutande delen då radhusbilen byts ut mot en eldig sportbil som nästan får dig att tappa andan. Om man ska vara snäll. Slutbetyget då man hämtat andan är dock en klar trea designad för medelgästen, svärföräldrar och affärsmiddagar utan utrymme för risktagande.

Missa inteAtt ta hit svärfar/affärsklient för ett riskfritt första möte.

UndvikOm du är ute efter något nyskapande.

PriserFörrätter 95–295 kronor.Varmrätter 139–495 kronor.Efterrätter 85–135 kronor.

ÖppetMån–tor 07–22.Fre–lör 17–23.Sön 18–22.

klar

Artikellänk är kopierad

Carl Reinholdtzon Belfrage
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro