ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nordborna som fajtas om titlar – 4 guldkorn under Blizzcon

Erik Glanell · 1 Nov 2018
Uppdaterad 1 Nov 2018
Wow Arena och Heroes of the storm är de stora höjdpunkterna för svensk del. Men även finländaren Joona "Serral" Sotalas framgångar i Starcraft 2 blir en riktig nagelbitare.

Wow Arena och Heroes of the storm är de stora höjdpunkterna för svensk del. Men även finländaren Joona "Serral" Sotalas framgångar i Starcraft 2 blir en riktig nagelbitare. Foto: Blizzard


Svenskar fajtas om titlar både i Wow Arena och Hots. Kanske blir det också en historisk vinst i Starcraft 2. Metro Esport petar russinen ur Blizzcons esportkaka. Här är fyra händelser du inte borde missa under konventet.

klar

Artikellänk är kopierad

Dignitas-svenskarna har chansen

Sydkorea brukar hålla hårt i taktpinnen i Blizzards esport-universum. Så även i Heroes of the storm. Men här har för ovanlighetens skull svenskar legat hack i häl. Förra året var det Fnatic som var Europas hopp mot de suveräna sydkoreanerna i MVP Black. Då räckte det inte ända fram för Fnatic som i efterdyningar tappade spelare efter spelare.

En av de spelarna var Jonathan ”Wubby” Gunnarsson som i dag spelar för Europas nya hopp – Dignitas. Tillsammans med landsmannen Vilhelm ”POILK” Flennmark och resten av laget har han plöjt genom säsongen. De kom obesegrade ur gruppspelet till HGC-finalerna på Blizzcon och är på riktigt en av favoriterna att ta hem titeln.

Förhandstippningen säger att det bara är Gen.G (före detta MVP Black) och Miracle som kan hindra Dignitas från att åka hem 4,5 miljoner kronor rikare.

Wow, sverige levererar

I Sverige har det varit svårt att dra paralleller mellan World of warcraft och esport. I staterna och inte minst under Arena World Championship på Blizzcon är det däremot en stor grej. Och här finns dessutom gott om svensk representation.

Josef ”Chas” Stoianov och Andreas ”Raiku” Meaney utgör ena halvan av Method Black som har haft ett formstarkt 2018. På andra sidan i slutspelsträdet finns Skill Capped med de två svenskarna Martin ”Loony” Moazzez och Emil ”Zeepeye” Ek.

Turneringen har ett dubbelelimineringssystem och om lagen vinner sina semifinaler blir det alltså ett svenskmöte redan i vinnar-finalen. Det lär hetta till!

LÄS MER
Fnatic till Worlds-final – Rekkles segerviss

En finsk skräll?

Vad skulle hända om en finländare slog sydkoreanerna på fingrarna i deras egen nationalsport Starcraft 2? Mycket ska till för att vi ska få svaret på den frågan, men bara det faktum att Joona ”Serral” Sotala tagit sig obesegrad till kvartsfinal är ett ypperligt bevis på 20-åringens otroliga talang. Den största från Europa på länge.

Det här är på god väg att bli Blizzcons stora snackis om bitarna faller på plats. Låt oss hålla tummarna.

Hård kamp om VM-titeln

Konkurrensen och nivån i Overwatch har ökar rejält sedan lanseringen av Overwatch League. Så mycket att vårt svenska landslag med två tidigare brons i ryggsäcken inte ens tog sig ur gruppspelet. Hårt. Men det bäddar också för ruggigt bra matcher när världen ska göra upp om guldet i VM-turneringen på Blizzcon.

Eller guldet och guldet… Sydkoreas trupp får nog knäskålarna att skaka på de flesta motståndare. Vi får hoppas på en finsk medalj åtminstone.

Förra året imponerade publiken stort och förvandlade den runda Overwatch-arenan till en kokade kittel. Med både USA och Kanada i slutspelet är det närmast en garanti att taket kommer lyfta även denna gång.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro