ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nordirland vann

metro.se · 28 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nu blir det tyngre för Sverige att ta sig till EM i Österrike/Schweiz. Lilla Nordirland kämpade bättre än ett slarvigt Sverige hemma i Belfast. Det gav svensk förlust med 1–2.

Och det var två jättetabbar hos försvaret som målkungen David Healy utnyttjade.

Men det började bra. Sverige tog ledningen i EM-kvalet mot Nordirland. Johan Elmander gjorde första målet efter framspelning på nick av Alexandersson i 27:e minuten.

Men nästan omedelbart efter kvitterade Nordirland genom David Healy. Petter Hansson och Olof Mellberg stod för en dundertabbe när de sprang ihop för att nicka undan en boll. De krockade och Healy gjorde inget misstag helt ren med Andreas Isaksson.

I halvtid pratade Johan Elmander med TV3:

– Jag tycker det är svårspelat. Men vi får fortsätta och hoppas att de tröttnar, säger målskytten.

Han kommenterade även sammarbetet med anfallskollegan Zlatan Ibrahimovic:

– Vi hittar varandra bättre och bättre.

Men andra halvlek har börjat dåligt. Sverige har inte skapat särskilt mycket. Och i 59:e spelminuten tog Nordirland ledningen efter att David Healy gjort sitt andra mål för kvällen.

Det var Zlatan Ibrahimovic som tappade bollen strax utanför Nordirlands straffområde varpå det kom en snabb kontring där Erik Edman blev bortsprungen ute på sin kant. Och när inlägget nådde fram till Healy var det helt tomt. När Mikael Nilsson väl var framme hade Healy redan placerat in ledningsmålet bakom Isaksson.

klar

Artikellänk är kopierad

metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro