ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nordiska spel världsbäst

Kristoffer Rengfors · 8 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
World in Conflict utvecklas av Massive i Malmö och släpps senare under året. 

World in Conflict utvecklas av Massive i Malmö och släpps senare under året. 


Nvidias Darryl Still hyllar nordiska spelutvecklare

klar

Artikellänk är kopierad

Darryl Still
Darryl Still

SPEL. Alla de bästa spelen kommer från Norden. Det tycker Nvidias Darryl Still. Han har jobbat i spelbranschen i 25 år med alla de klassiska maskinerna som Commodore 64, Amiga och Ataris ST och Lynx . – Företagen från Norden är de som vågar ta risker, alla andra spelar på säkerhet. Därför kommer alla de bästa titlarna just nu från Norden, säger han till Metro Teknik. Darryl Still jobbar nu som innehållsansvarig på grafikkortsutvecklaren Nvidia. Bland de svenska företag han vill lyfta fram nämner han Massive i Malmö som snart lanserar spelet ”World in conflict” och Stockholmsföretaget Dice och deras Battlefield 2142 .

Nvidias främsta konkurrent ATI jobbar sedan de blev uppköpta av AMD alltmer med att integrera grafikhanteringen direkt i datorns processor. Det är inte en väg Nvidia vill gå.– Det är inte bra för högprestandaspelen. Vi vill i stället skapa ett läge där man får en större upplevelse ur spelen om man väljer att betala lite mer för grafikkortet. Väljer man att lägga extra pengar ska man också få något för det.

Darryl Still kommer att ingå i en diskussionspanel med nordiska spelutvecklare på Nordic Game i Malmö. – Vi kommer att prata om tekniken och främst Direct X 10 och de möjligheter det medför för spelutvecklingen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro