ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nordkorea hotar att genomföra fler kärnvapentest

Hermann Dill · 26 Okt 2017
Uppdaterad 26 Okt 2017
Ri Yong Ho, Nordkoreas utrikesminister.

Ri Yong Ho, Nordkoreas utrikesminister.


En högre nordkoreansk tjänsteman har utfärdat en skarp varning till världen att den borde ta Nordkoreas hot om att testa kärnvapen ovanför marken "bokstavligen".

klar

Artikellänk är kopierad

Tjänstemannen, Ri Yong Pil, berättade för CNN i Pyongyang att hotet från Nordkoreas utrikesminister från förra månaden inte ska avfärdas som tomma ord.

– Nordkorea har alltid tagit sina ord till handling, sa Ri, som var märkbart irriterad när han blev intervjuad.

Under ett besök i New York för FN:s generalförsamlingens öppnande under förra månaden sade Ri Yong Ho, utrikesministern, att Nordkorea har möjligheten att testa en vätebomb över Stilla havet. Hotet kom timmar efter att USA:s president Donald Trump hotade att ”helt förstöra” Nordkorea i ett tal till FN.

– Utrikesministern är mycket väl medveten om våra högsta ledares avsikt, så jag tror att du borde ta hans ord bokstavligen, sa Ri till CNN i Pyongyang.

Och Donald Trumps taktik för att avväpna Nordkorea har Ri väldigt lite förståelse för.

– USA talar om ett militärt alternativ och genomför militära övningar runt vår gräns på daglig basis. De pressar oss på alla fronter och alla nya sanktioner har inte underlättat. Om någon tror att detta kommer att leda till diplomati och förhandling, begår de ett djupt misstag, sa Ri.

President Trump kommer att besöka Sydkorea under sin resa till Asien nästa månad men kommer förmodligen inte att besöka i den starkt befästa gränsen mellan Nord- och Sydkorea, berättade ett ledande tjänsteman i Vita huset för CNN.

klar

Artikellänk är kopierad

Hermann Dill
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro