ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nordkoreanerna hårt bevakade under OS

Malin Jansson · 12 Feb 2018
Uppdaterad 12 Feb 2018
"Också resten av gruppen straffas om de inte rapporterar det minsta tecken", säger en tidigare nordkoreansk polis till CNN.

"Också resten av gruppen straffas om de inte rapporterar det minsta tecken", säger en tidigare nordkoreansk polis till CNN. Foto: Carl Court


Nästan 500 nordkoreaner är i Sydkorea under vinter-OS – men tjänstemän, idrottare, reportrar och cheerleaders kontrolleras hårt. Enligt en tidigare nordkoreansk polis får de inte ens gå på toaletten själva.

klar

Artikellänk är kopierad

Nästan 500 nordkoreaner är i Sydkorea under vinter-OS. Idrottare, tjänstemän, reportrar och cheerleaders, såväl som diktatorn Kim Jong Uns syster, övervakas av vakter, informatörer och annan personal.

Det är CNN  som i en längre artikel uppmärksammar nordkoreanernas förhållanden.

Enligt en tidigare nordkoreansk polis, som CNN talat med, blir de övervakade och kontrollerade dygnet runt – de får inte ens gå på toaletten själva och informatörer övervakar vem som talar med vem.

Hårda straff tilldelas de som inte rapporterar misstankar om avhoppare.

– Inte bara den enskilda cheerleadern straffas, utan också resten av gruppen om de inte rapporterar det minsta tecken,  säger den före detta polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro