ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nordvästra Stockholm drabbat av rånvåg – minst tio rån under den senaste månaden

Hugo Ewald · 23 Nov 2017
Uppdaterad 23 Nov 2017
Rånen är inte genomförda på ett särskilt välorganiserat sätt. Arkivbild.

Rånen är inte genomförda på ett särskilt välorganiserat sätt. Arkivbild. Foto: TT


Området kring Järfälla i Stockholm är just nu drabbat av en rånvåg, rapporterar Aftonbladet. Minst tio rån ska ha drabbat olika butiker i Järfällaområdet under den senaste månaden.

klar

Artikellänk är kopierad

När tre personer kom att råna Elgiganten i Barkarby under onsdagen var rånet bara ett av en serie rån som drabbat olika butiker i Järfälla-området under den senaste månaden. Totalt ska minst tio rån ha drabbat Järfälla-området under den senaste månaden, rapporterar Aftonbladet.

Till Aftonbladet säger Jonas lund, operativ samordnare i regionen, att den höga frekvensen rån skapat en ansträngd situation för polisen.

– Antalet rån har gått upp kraftigt. Det handlar inte om personrån utan nästan uteslutande om olika typer av butiksrån.

Enligt Lund är rånen inte genomförda på ett särskilt välorganiserat sätt, och personerna har främst kommit över en mindre summa pengar eller tobak. Det rör sig om kriminella ungdomar som är bosatta i utsatta områden och nästan uteslutande om butiksrån.

Polisen har samtalat med småföretagarna i Järfälla-området och informerat om säkerhetsåtgärder, bland annat hur man ska hantera kontanter. Man samtalar också med säkerhetsansvariga personer på plats vid större verksamheter, som till exempel Elgiganten.

– Vi har haft en jättebra dialog med personalen i butikerna och vi har frihetsberövat flera misstänkta personer. Så vi arbetar för fullt med att utreda alla ärenden och lägger en stor del av våra resurser på det.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro