ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Norges justitieminister avgår efter kritiserat uttalande

Filip Joelsson · 20 Mar 2018
Uppdaterad 20 Mar 2018

Foto: IBL


Norges justitieminister Sylvi Listhaug avgår i sviterna efter kritiserat inlägg på facebook, rapporterar VG.

klar

Artikellänk är kopierad

Norges justitieminister Sylvi Listhaug, Fremskrittspartiet, väljer att kliva av posten som justitieminister, skriver VG.

Avgången sker i sviterna av ett kritiserat uttalande hon gjorde på facebook förra veckan där hon uttalade sig om att norska Arbeiderpartiet prioriterar terroristers rättigheter framför nationens säkerhet. Ett inlägg som senare plockades bort från Facebook.

Reaktionerna lät inte vänta på sig, och mycket av kritiken mot henne handlade om att inlägget anses vara omdömeslöst, eftersom 77 ungdomar inom Arbeiderpartiet mördades av terroristen Anders Behring Breivik 2011.

”Den senaste veckan har varit helt surrealistisk. Ett facebookinlägg, som absolut inte hade något att göra med den 22.: e juli, och som jag har bett om ursäkt för, har omvandlat norsk politik till ett dagis”, skriver Listhaug i ett nytt facebookinlägg, där hon också tackar för sin tid som minister.

Under tisdagen var det tänkt att stortinget, Norges parlament, skulle ha röstat om en missförtroendeförklaring mot henne, vilket hade kunnat fälla regeringen eftersom fem partier ställt sig bakom missförtroendeförklaringen. Men Listhaug valde alltså i stället att avgå.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro