ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Norsk knivman greps på Landvetter

Tobias Andersson Åkerblom · 3 Mar 2014
Uppdaterad 3 Mar 2014

En 30-årig man rymde från psykiatrisk tvångsvård i Norge – efter att ha försökt döda flera människor med kniv. Därefter flydde han till Göteborg – och greps på Landvetter flygplats. Nu överlämnas han till norska myndigheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i fredags förra veckan som 30-åringen greps på Landvetter flygplats och sedan anhölls.

– Han måste ha varit på väg någonstans, eller kommit, säger Thomas Ahlstrand, vice chefsåklagare vid Internationella åklagarkammaren i Göteborg.

Mannen dömdes i mars 2010 för dråpförsök i Norge. Han ska ha attackerat flera för honom okända människor på gatan med kniv, och verkar vara farlig och psykiskt labil, enligt Ahlstrand.

– Det är flera fall, och det verkar inte vara några fall som har något med honom att göra utan det är personer som han har stött ihop med på gatan.

Hans straff blev psykiatriskt tvångsvård, men han rymde och tog sig till Göteborg. När han flydde från vårdinrättningen utfärdade norska myndigheter en internationell efterlysning.

På måndagen begärdes han häktad – en begäran som senare drogs tillbaka, då han själv ska ha gått med på att överlämnas till norska myndigheter.

– Jag har själv fattat beslut att han ska överlämnas till Norge och det ska verkställas inom en dag eller två, säger Thomas Ahlstrand.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro