ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Norsk miljardärsfru kan ha kidnappats

Karl Enn Henricsson · 9 Jan 2019
Uppdaterad 9 Jan 2019
Anne-Elisabeth Falkevik Hage, gift med en norsk miljonär, misstänks ha kidnappats i hemmet utanför Oslo.

Anne-Elisabeth Falkevik Hage, gift med en norsk miljonär, misstänks ha kidnappats i hemmet utanför Oslo. Foto: Privat/Ole Berg-Rusten/NTB-Scanpix/TT


Norska Anne-Elisabeth Falkevik Hages make är god för över 1,7 miljarder kronor. Hon är försvunnen sedan oktober och misstänks ha blivit kidnappad. En lösensumma på drygt 90 miljoner, i kryptovaluta, krävs av kidnapparna, enligt uppgift.

klar

Artikellänk är kopierad

Anne-Elisabeth Falkevik Hage, 68, försvann från sitt hem utanför Oslo den 31 oktober förra året, rapporterar VG.

Hon är gift med Tom Hagen som har en förmögenhet på motsvarande drygt 1,7 miljarder kronor.

Flera norska medier ska ha känt till operationen, men inte förrän nu valt att gå ut med uppgifterna, eftersom hennes liv skulle kunna vara i fara.

Den norska polisen har i hemlighet bedrivit en operation i syfte att hitta henne, men under onsdagen valde norsk polis att vid en presskonferens berätta om ärendet. Syftet med presskonferensen är få in tips om fallet.

– Under den här perioden har vi inte fått några livstecken från henne, sa Tommy Brøske vid polisen.

Uppgift: Krav om hög lösensumma

I parets hem ska ett meddelande ha lämnats kvar om att polis inte skulle kopplas in, och att en lösensumma på motsvarande drygt 90 miljoner svenska kronor krävdes i kryptovaluta, enligt uppgifter till VG.

Enligt tidningen ska kommunikation med de misstänkta kidnapparna ha genomförts med hjälp av kodande meddelanden, vilket polisen under presskonferensen bekräftade.

– Det är via en digital kommunikationsplattform, men jag vill inte gå in på detaljer kring det, sa Tommy Brøske.

Interpol har kopplats in

Det ska inte ha funnits några spår av att någon försökt att bryta sig in i fastigheten, och inte heller övervakningsfilmer ska ha gett några ledtrådar om Anne-Elisabeth Falkevik Hages öde.

Under arbetet med att finna henne har förutom norsk polis även säkerhetspolis och Interpol kopplats in.

Polisen säger sig fortfarande ha förhoppningar om att hitta henne vid liv. I nuläget finns ingen misstänkt gärningsman identifierad, enligt polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro