ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Norsk tjänst utmanar HBO och Netflix

Tina Sayed Nestius · 1 Aug 2013
Uppdaterad 1 Aug 2013

HBO har True Blood och Game of Thrones medan Netflix har House of Cards och Orange is the new black. Och i höst lanseras en norsk tv-tjänst, rapporterar Dagens Industri.

klar

Artikellänk är kopierad

Över en halv miljon svenskar betalar  för någon typ av tv-tjänst via nätet, enligt konsultbolaget Mediavision. Marknaden domineras av Netflix, HBO och svenska Viaplay. Det finns många andra, men nu till hösten kommer en utmanare som enligt Dagens Industri borde få de amerikanska jättarna att höja garden. 

Det är norska Telenor som om ungefär en månad lanserar sin tjänst Comoyo på bred front. Precis som Netflix och HBO är det främst en plattform för film och tv-serier, medan Viaplay har stort fokus på sport. 

– Vi blir lite av en outsider som kommer in ganska sent. Vi har bara funnits i testversion i två månader, säger Hanne Knudsen, informationschef på Comoyo, till Dagens Industri.

Netflix och HBO har sina egna tv-produktioner att falla tillbaka på, medan Comoyo inte har några egna serier att skryta med. Via bakvägen har de dock lyckats få ta på ett guldkorn.

– Vi har avtal med Cmore film, som har avtal med HBO, vilket gör att vi får serierna ett dygn efter att de visats i USA, säger Hanne Knudsen till tidningen.

Comoyo kommer alltså att kunna visa samma serier som HBO Nordic - och det till ett billigare pris. En månadsprenumeration på Comoyo kostar 99 kronor, jämfört med HBO Nordics 129 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Tina Sayed Nestius
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro