ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Norska popstjärnan Astrid S: Slösar inte energi på att vara alla till lags

Natalie Demirian · 21 Okt 2018
Uppdaterad 21 Okt 2018
Astrid S släpper sitt debutalbum nästa år.

Astrid S släpper sitt debutalbum nästa år. Foto: Universal Music Group


Med fler än en halv miljard lyssningar på Spotify är Astrid Astrid S” Smeplass en av Norges största popexporter. Nu är hon tillbaka med ny musik. – Jag behövde tid till att tänka ut vem jag är som artist, men också som person, säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Som 16-åring slog Astrid S igenom i norska ”Idol”. Snart är hon 22 år gammal och har under tiden hunnit släppa hitsinglar som ”Think before I talk”, ”Hurts so good” och ”Such a boy”. Men det är inte förrän nu som hon jobbar på sitt debutalbum.

– Jag tror att det är för att jag har varit en ny och ung artist och att jag behövde tid till att tänka ut vem jag är som artist och låtskrivare, men också som person. I början var det naturligt för mig att ge ut singlar, ep och åka ut på turné, för att jag ville att publiken skulle lära känna mig först.

Debutalbumet, som släpps nästa år, hoppas hon bara ska innehålla helt nya låtar.

– Jag tänker att den gamla musiken och de gamla låtarna var en del av mig och den jag var förr, och man förändras ju hela tiden. Vi får se hur det går i studion, men jag hoppas på helt nytt material.

Den första singeln från det kommande albumet, ”Emotion”, släpptes i dagarna. En låt hon har jobbat på i nästan två år.

– Jag tror att det beror på att många i mitt team blev kära i låten och engagerade sig. Vi provade att ändra varenda grej i den. Ny sång, nytt tempo, in och ut med en massa instrument, ny mix, ny text … men det roliga är att det ändå slutade med att vi gav ut låten i stort sett som den var från början på demon. Men nu vet jag i alla fall att vi provade på allt för att låten skulle bli så bra som möjligt.

Astrid S, som är involverad i både låtskrivandet och producerandet på alla sina låtar, beskriver ”Emotion” som en lite annorlunda låt jämfört med de tidigare singlarna.

– Jag är fortfarande lite nervös och spänd på hur den kommer att gå.

Efter drygt fem år i branschen har hon lärt sig att man inte kan vara alla till lags.

– Det är en svår grej att släppa taget om. Om folk inte gillar mig har det känts jobbigt och personligt och man har inte riktigt förstått varför de tycker som de tycker. Men så är ju bara folk. Man kan inte gilla allt, jag gillar ju inte alla heller. Det har varit en lärdom, man kan inte slösa energi på sådant. Some will hate you and some will love you, så är det bara.

En annan viktig lärdom är att inte ha för höga förväntningar på sig själv.

– Och man kan inte vara bäst på allt. Jag tror att det är en generationsgrej nu, att alla ska vara så bra på allt, för att det är så alla framställer det just nu på sociala medier. Jag har lärt mig att man inte behöver vara det. Det är okej att ha en dålig dag i studion, det är okej att ge ut en låt som sedan inte går så som man hade hoppats. Sådant är inga ”fel”, det är bra erfarenheter.

pil
Fakta: Astrid S

Namn: Astrid Smeplass.Ålder: 21 år, fyller 22 den 29 oktober.Bor: I Oslo.Aktuell: Med nya singeln ”Emotion”. Jobbar på ett debutalbum.Tidigare: Har fler än en halv miljard lyssningar på Spotify med hitlåtar som bland andra ”Think before I talk”, ”Hurts so good” och ”Such a boy”. Har även haft en statistroll i norska succé-serien ”Skam”.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro