ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Norska regeringen: Bötfäll skolor som inte följer upp mobbning

JENNI KARLSSON · 19 Apr 2016
Uppdaterad 19 Apr 2016
Snart ska inget barn i Norge behöva vara ensam. Böter om en skola inte följer upp mobbning kan bli möjligt om regeringen får igenom sitt lagförslag.

Snart ska inget barn i Norge behöva vara ensam. Böter om en skola inte följer upp mobbning kan bli möjligt om regeringen får igenom sitt lagförslag. Foto: Alamy


Nu kan det bli nolltolerans mot mobbning i Norge. Om norska skolor inte följer upp mobbning ska de bötfällas föreslår den norska regeringen, skriver TV2.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är Norges kunskapsminister Torbjörn Röe Isaksen som vill lagstifta om vad skolorna har för skyldigheter om ett barn blir mobbat. Han föreslår dagsböter för de skolor som inte följer upp mobbningen för att få bukt med problemet att 30 000 norska barn utsätts för mobbning dagligen, rapporterar norska TV2.

– Många barn blir mobbade varje dag. Det är fruktansvärt svårt för det enskilda barnet, men det finns också ett allvarligt samhällsproblem. Ingen ska kunna undvika det här ämnet eller strunta i att ingripa, sa kunskapsministern i Norge, Torbjørn Røe Isaksen, under en presskonferens igår.

►LÄS MER:  Ny studie: mobbning är värre än hemska föräldrar

Digital mobbning på sociala medier och över nätet är också något som regeringen vill lägga fokus på. Enligt Röe Isaksen ska det vara en skyldighet för skolan att agera mot mobbning på alla plattformar, skriver TV2.

klar

Artikellänk är kopierad

JENNI KARLSSON
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro