ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Norska rökte på flyg – riskerar nu fängelse i 24 dagar

Linnea Carlén · 26 Feb 2015
Uppdaterad 26 Feb 2015
Kvinnan tände ett kostsamt bloss ombord på Norwegians flyg till Olso.

Kvinnan tände ett kostsamt bloss ombord på Norwegians flyg till Olso. Foto: All Over Press


Det var på en flygning från Tromsø till Oslo som den 30-åriga kvinnan bestämde sig för att tända en cigarett. Tilltaget ledde till böter på 15 000 norska kronor – något kvinnan vägrade att betala. Nu kan hon i stället dömas till fängelse i 24 dagar.

klar

Artikellänk är kopierad

Under en flygning till Oslo kilade den påtagligt berusade kvinnan in på flygplanstoaletten och tände en cigarett. ​Det var ett ogenomtänkt beslut som nu visat stå henne dyrt. Efter ett beslut i tingsrätten dömdes den 30-åriga kvinnan från Skien, en stad tiotalet mil sydväst om Oslo, i början av veckan att betala 15 000 kronor i böter, rapporterarlokaltidningen Varden.

– Jag betalar inte 15.000 kronor för en cigarett. Det är bara för dumt i min värld, sade kvinnan på måndagen till domaren i Nedre Telemark tingsrätt, som trots det medger de faktiska omständigheterna.

Domaren sänkte då boten till 7.000 kronor, med hänsyn till hennes skala ekonomi och då hon uppgett sig vara arbetsökande. Men det imponerade inte på henne och hon överklagade beslutet på plats. – Jag kunde ha sträckt mig till 1000 kronor. Inte mer, säger hon till Varden.

Om Agder lagmannsrett, motsvarande hovrätten, avvisar målet eller fastställer tingsrättens dom kommer kvinnan att krävas på de 7000 kronorna. Om hon då inte betalar böterna väntar 24 dagar i fängelse, skriver DN.

​​ ​​Enligt norska medier ska domen i tingsrätten vara den första i sitt slag i Norge.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro