ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Norska sjukhus vill ha register över feta barn

Maja Lundbäck · 3 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Dzhambulat Khotokhov, till höger, är bara fyra år på bilden med väger 56 kilo. Han bor dock i Georgien och har ingenting med en norsk eventuell registrering att göra.

Dzhambulat Khotokhov, till höger, är bara fyra år på bilden med väger 56 kilo. Han bor dock i Georgien och har ingenting med en norsk eventuell registrering att göra. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Norge kan komma att införa ett nationellt register över landets feta barn. Förslaget kommer från två sjukhus och man vill att det ska gå att samköra uppgifterna med andra register.Allt fler norska barn lider av övervikt och fetma, men hur problemet ska förebyggas och behandlas är forskningen däremot inte på det klara med. Därför föreslår universitetssjukhuset Ullevål och sjukhuset Vestfold ett nationellt register över fetma hos barn, skriver den norska tidningen Dagens Medisin.Genom registret ska det bli enklare att överblicka vilka behandlingsmetoder som ger den största effekten och förebygger framtida sjukdomar. Uppgifterna om patienterna ska enligt förslaget vara personidentifierbara så att man kan samköra data med andra register.

klar

Artikellänk är kopierad

Maja Lundbäck
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro