ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Norska stjärnskottet Julie Bergan siktar mot Europa

Natalie Demirian · 21 Mar 2018
Uppdaterad 22 Mar 2018
Julie Bergan.

Julie Bergan. Foto: Johanna Siring


Julie Bergan fick en superhit med låten Arigato”. Nu har den norska artisten precis släppt sitt debutalbum. "Det är galet att se hur mycket en låt kan göra för en", säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Julie Bergan har bland annat varit förband till Justin Bieber i Norge och Spanien under hans senaste turné och följt med på Jess Glynnes Europaturné. Hennes största hit, ”Arigato”, har spelats varm sedan den släpptes under 2016 och har i nuläget över 70 miljoner lyssningar på Spotify.

– Den låten betyder otroligt mycket för mig. Den har gett mig oändligt med möjligheter och upplevelser och den förändrade min karriär på många olika sätt. Det är galet att se hur mycket en låt kan göra för en. Man kan gå till att plötsligt sälja ut konserter eller få resa runt i världen, säger hon.

Hon berättar att låten handlar om en vän till henne.

– Så det var inte jag som var i det förhållandet. Men det blir oftast så när jag skriver låtar, att jag tar inspiration från folk runt mig, familj och vänner och sådant man ser och hör.

Än är hon inte trött på att framföra ”Arigato”, som är med på debutalbumet ”Turn on the lights”.

– Jag tycker att det alltid är en ny upplevelse när man spelar den live. Det är inte så att jag sitter och lyssnar på den. Men när jag kör den live blir jag faktiskt aldrig trött på den. Den energin man får från publiken och att det blir allsång känns alltid lika bra.

Själv har hon växt upp i en musikalisk familj och musiken blev en naturlig del av vardagen redan som liten.

– Vid 11-12-årsåldern bestämde jag att jag skulle bli artist. Sedan var det bara att finna vägen till hur jag skulle ta mig dit.

Däremot säger Julie Bergan att hon ännu inte nått fram till ”I made it”-känslan.

– Jag tror att det är bra att fortsätta att pusha sig själv. Nästa mål är att åka på en egen turné i Europa.

Kygo, Alan Walker, Astrid S och Marcus & Martinus är bara några av alla andra norska artister som skördat framgångar de senaste åren.

Varför tror du att det går bra för norska artister nu?

– Jag tror att vi på något sätt hjälper varandra att nå fram. Om en artist från Norge gör bra ifrån sig så blir kanske folk intresserade och tänker att ”jaha, han eller hon är från Norge, vad mer finns det därifrån egentligen?”. Och då får de upp ögonen för de andra artisterna.

pil
Julie Bergan

Ålder, 23, fyller 24 år den 12 april.Från: Skien, Norge.Aktuell: Med debutalbumet ”Turn on the lights” som släpptes i februari och nya singeln ”Guilt trip”.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro