ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Norskt prestigemöte i derbyt "Bernt är en skön kille"

Metro Stockholm daniel sjöberg/ fotbolldirekt.com · 6 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Norskt prestigemöte i derbyt "Bernt är en skön kille" metro Bernt Hulsker kom till Sverige med något av ett badboy-rykte från Norge. Att han armbågade Anders Prytz i ansiktet i senaste matchen minskar knappast snacket om en spelare som då och då går över gränsen. Men Hammarbys norrman Petter Furuseth Olsen gillar Hulskers tuffa stil. ­Bernt är en skön kille. Jag gillar spelare som tar kampen och står upp för sitt lag. Det är alltid bra att ha sådana spelare i laget, säger han. Det betyder givetvis inte att Petter tänker göra det lätt för sin landsman i kvällens derby. Det här är en match som Hammarby ska vinna på sin hemmaplan. ­Vi har ju inte så många norrmän i allsvenskan så det gäller att visa att om man ska komma hit från Norge så är det Hammarby som gäller, säger han. Uppmärksammas den här matchen något i Norge. Det är ju ändå seriefinal med två norrmän inblandade?

­Nej, det gör den inte. Jag tror inte att norsk media fattar hur stort ett Stockholmsderby är. Det är ju internationell klass på de här matcherna och det vore kul om några norska tidningar kom hit för att se de här matcherna. Er brasse och AIK:s brasse är goda vänner. Hur är det med dig och Bernt?

­Vi har snackat en del och har planerat att träffas, men det har inte blivit av än. De båda har mötts hemma i Norge, men nu är det dags för första mötet sedan Hulsker kom till Stockholm och ska man tro Petter Furuseth Olsen får gästen åka hem besviken från Söderstadion. ­Vi är stabila och bra just nu och vi har medgång. Det är stolpe in vilket märktes borta mot IFK Göteborg senast. Och att vi får spela matchen på vår hemmaarena är väldigt viktigt. Råsunda är ju faktiskt bortaplan.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Stockholm daniel sjöberg/ fotbolldirekt.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro