ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Norskt prestigemöte i kvällens derby

Mats Jonsson · 3 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Lotta Imberg
Hulsker ser fram emot sitt första derby.
Hulsker ser fram emot sitt första derby.Foto: Scanpix

– Bernt är en skön kille. Jag gillar spelare som tar kampen och står upp för sitt lag. Det är alltid bra att ha sådana spelare i laget, säger han.Det betyder givetvis inte att Petter tänker göra det lätt för sin landsman i kvällens derby. Det här är en match som Hammarby ska vinna på sin hemmaplan. – Vi har ju inte så många norrmän i allsvenskan så det gäller att visa att om man ska komma hit från Norge så är det Hammarby som gäller, säger han. •• Uppmärksammas den här matchen något i Norge. Det är ju ändå seriefinal med två norrmän inblandade?– Nej, det gör den inte. Jag tror inte att norsk media fattar hur stort ett Stockholmsderby är. Det är ju internationell klass på de här matcherna och det vore kul om några norska tidningar kom hit för att se de här matcherna.•• Er brasse och AIK:s brasse är goda vänner. Hur är det med dig och Bernt?– Vi har snackat en del och har planerat att träffas, men det har inte blivit av än.De båda har mötts hemma i Norge, men nu är det dags för första mötet sedan Hulsker kom till Stockholm och ska man tro Petter Furuseth Olsen får gästen åka hem besviken från Söderstadion. – Vi är stabila och bra just nu och vi har medgång. Det är stolpe in vilket märktes borta mot IFK Göteborg senast. Och att vi får spela matchen på vår hemmaarena är väldigt viktigt. Råsunda är ju faktiskt bortaplan."DET ÄR SYND ATT MATCHEN INTE SPELAS PÅ RÅSUNDA"

Bernt Hulsker har inte alls varit i Stockholm lika länge som sin landsman Petter Furuseth Olsen. Men han har ändå fått en bra uppfattning om den rivalitet som finns mellan de tre Stockholmsklubbarna.– Mötet mellan AIK och Djurgården var fantastiskt, både vad gäller spelet och inramningen kring matchen. Det är kul att alla tre klubbarna har sånt otroligt stöd, säger Bernt Hulsker.Han missade derbyt mot Djurgården på grund av en avstängning, efter armbågen mot Anders Prytz i mötet med Örgryte, som renderade honom ett rött kort.– Det tog tyvärr allt för stora proportioner. Media skrev hur de upplevde det hela och det är saker man får respektera, säger Hulsker.Nu ser han dock fram emot matchen mot Hammarby på Söderstadion.– Det är ju lite synd att den inte spelas på Råsunda med tanke på hur stämningen var där. Jag kan tänka mig att det är mest "Bajen-supportrar" på läktarna den här gången.I dag möter han alltså sin landsman Petter Furuseth Olsen i Hammarby och Hulsker erkänner att det finns viss prestige mellan de båda.– Det måste man säga att det är. Givetvis vill man visa att man spelar för den bästa klubben. Men vi kommer nog inte att stöta på varandra så mycket under själva matchen, då vi kommer att vara på varsin del av planen.Petter Furuseth Olsen har varit i Sverige och Stockholm längre tid än Hulsker och det kan ge den förstnämnde lite fördel, erkänner Hulsker.– Ja, det har han klar fördel av. Jag håller fortfarande på att anpassa mig till spelet i allsvenskan.

klar

Artikellänk är kopierad

Mats Jonsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro