ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Northern Gaming tog hem världsmästartiteln i Rocket league

Erik Glanell · 7 Jun 2017
Uppdaterad 7 Jun 2017
Northern Gaming reser bucklan efter att ha knipit världsmästartiteln i Rocket League.

Northern Gaming reser bucklan efter att ha knipit världsmästartiteln i Rocket League. Foto: RLCS/Twitch


Svenske Rocket league-proffset Pierre "Turbopolsa" Silfver blev världsmästare i helgen efter en spännande final mot Mock-it.

klar

Artikellänk är kopierad

Laget Nothern Gaming, med svensken Pierre ”Turbopolsa” Silfver, hade oddsen emot sig i VM-finalen mot Mock-it esports. Eftersom de tog sig till dit via loser bracket var de tvungna att vinna två raka bäst av sju-matcher för att ta hem världsmästartiteln.

”Våra tankar inför matchen var att alltid hålla kommunikation på topp eftersom vi vet att om vi pratar så vet man vart alla är”, skriver Pierre ”Turbopolsa” Silfver i ett mejl till Metro efter finalen.

LÄS MER
Rocket league-proffset om VM: "Vi har stora chanser"

Så fort startskottet för finalen ljöd blev det tydligt att det var ett väl förberett och taggat Northern Gaming som tryckte plattan i mattan på gräsplanen. Tre sekunder in i första rundan stod det redan 1-0. Och sen fortsatte dominansen. När den sista bollen hade bombats in i mål i sjätte rundan stod Northern gaming som vinnare i första matchen med 4-2.

”Vi dominerade första matchen på grund av vår kommunikation och att Deevo [David Morrow] spelade som han aldrig gjort förut… Världens bästa spelare i mina ögon”, skriver svensken.

Underläget av att komma ut loser bracket var bortblåst. Den avgörande matchen blev en riktig fram-och-tillbakahistoria där båda lagen framför allt visade prov på fenomenalt försvarsspel. Efter sex rundor var ställningen 3-3 och i sann finalanda skulle allt avgöras på sista rundan.

”Vi tänkte inte så mycket på att det var den absolut sista och avgörande matchen utan vi skulle bara köra vårt eget spel”, skriver Pierre ”Turbopolsa” Silfver.

Efter ett mål i slutet på andra minuten lyckades Northern gaming hålla undan Mock-its alla attacker ända fram till slutsignal. Därmed stod Northern Gaming som världsmästare i den tredje säsongen av World championship.

”Jag är sjukt nöjd med min och lagets insats under hela turneringen. Vi spelade sjukt bra och det blev guld för oss. Jag bevisade för alla att jag är en av de bästa. Det känns riktigt skönt vinna RLCS och nu blir det en liten paus och sen fortsätta nöta”, skriver den svenske världsmästaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro